Bundles op weg naar 1 miljoen euro voor circulair witgoed in 5e crowdfunding via Oneplanetcrowd

Bundles, het bedrijf dat duurzame wasmachines, drogers, vaatwassers en sinds kort ook koffie aan consumenten levert in abonnementsvorm, maakt voor de vijfde keer gebruik van Oneplanetcrowd om haar groei te financieren. Met de nieuwe crowdfundingcampagne loopt de teller van van de totale lening op naar de 1 miljoen euro.

Sinds begin 2015 verkoopt Bundles abonnementen op witgoed en is daarmee een voorloper op het gebied van product-as-a-service proposities. Met een abonnement is voor iedereen een duurzaam kwaliteitsapparaat toegankelijk. En dat maakt het bezit van een goedkoop ‘wegwerpapparaat’ onnodig. Goed onderhoud zorgt voor een lange levensduur en mochten de apparaten afgeschreven worden dan worden de materialen hergebruikt. De kwalitatieve apparaten gaan gemiddeld meer dan twee keer zo lang mee. Gebruikers kunnen met de Bundles App, die gevoed wordt door data uit de slimme stekker van Bundles, extra kosten van wasmiddel en energie besparen.

Vandaag staat de teller op 1820 abonnementen en de animo om op deze manier te wassen neemt steeds sneller toe. “We merken dat het animo voor dit soort modellen de afgelopen tijd enorm stijgt. Fijn dat de crowd hier ook in geloofd!” aldus oprichter Marcel Peters.

Onderzoek* wijst uit dat het gebruik van spullen de grootste impact heeft op het milieu. Doordat een groot deel van de impact niet zichtbaar is, zoals de ontginning van materialen en vrijkomende schadelijke stoffen, is er relatief weinig aandacht voor deze vorm van vervuiling. Door spullen als-een-service aan te bieden zal het ook financieel interessanter worden om duurzame spullen te gebruiken. Fabrikanten en exploitanten van spullen verdienen dan meer aan een apparaat als dat niet kapot gaat.

Bekijk de crowdfundingcampagne via deze link.

Investeringsvorm Lening
Rente 6% (5,2% na beheervergoeding van 0,8% per jaar)
Looptijd 10 jaar
Aflossing & rente Annuïtair per maand
Achterstelling Niet achtergesteld (eerste in rang)

*Bron: https://www.trouw.nl/groen/duurzame-100-een-beter-milieu-begint-bij-een-karrevracht-aan-cijfers~ab5ef6e2/

Share Button