Taakgroep Financiering Klimaatakkoord blij met groene obligaties

De Taakgroep Financiering van het Klimaatakkoord verwelkomt de aankondiging van minister Wopke Hoekstra van Financiën van de groene obligatie. “Nederland kan de realisatie van de Klimaatdoelstellingen dichterbij brengen door uitgifte van groene staatsobligaties,” aldus de Taakgroep.

Via een brief aan de Tweede Kamer liet minister Hoekstra deze week weten dat de Nederlandse staat in 2019 via groene obligaties geld voor groene projecten gaat lenen. In een reactie zegt de Taakgroep Financiering, een van de centrale taakgroepen binnen het Klimaatakkoord, dat deze ‘green bonds’ de realisatie van de Klimaatdoelstellingen dichterbij brengen. “Enerzijds kan de overheid op effectieve en transparante wijze geld ontsluiten voor klimaatprojecten, anderzijds krijgen beleggers toegang tot laag-risico groene investeringen, in aansluiting op hun ambities.”

Share Button