Bandenrecycler Black Bear haalt nog eens 5 miljoen euro op

Bandenrecycler Black Bear uit Nederweert heeft bovenop het eerder opgehaalde kapitaal (11 miljoen euro), nog eens 5 miljoen euro extra aangetrokken. Het Limburgse bedrijf wil met het geld het productieproces van carbon black verfijnen.

Daarna moet de technologie wereldwijd met behulp van lokale partners over meer dan duizend fabrieken worden uitgerold. De aanvullende investering komt van Capricorn Venture Partners uit Leuven en van de Maastrichtse participatiemaatschappij Particon.

Twee maanden geleden haalde Black Bear al een groeifinanciering op van elf miljoen bij vier nieuwe investeerders.  Black Bear gebruikt de uit oude autobanden gewonnen grondstof  voor nieuwe banden en rubbers en als pigment voor verf en  inkt.

Share Button