Agentschap DSTA selecteert ABN Amro Bank, HSBC en Nordea voor groene staatsobligatie

Het Agentschap van de Generale Thesaurie heeft ABN Amro Bank, HSBC en Nordea zijn geselecteerd als adviseurs voor de aankomende Dutch Direct Auction (DDA) van de groene obligatie. ABN Amro fungeert tevens als ‘sole green bond structuring advisor’. Daarnaast heeft het Agentschap Crédit Agricole CIB ingehuurd als onafhankelijke groene consultant in het proces voorafgaand aan de groene obligatie DDA.

De adviseurs voor de DDA’s zijn geselecteerd op basis van de primary dealer ranking over 2018. Daarnaast zijn expertise, ervaring en distributiecapaciteiten met betrekking tot groene obligatie uitgiften meegewogen in de keuze voor de groene obligatie adviseurs.

De DDA van de groene DSL staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

Verdere details zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Het Agentschap van de Generale Thesaurie is een directie van het ministerie van Financiën en is gevestigd in Den Haag.

Share Button