Triodos Fair Share Fund krijgt beursnotering

Triodos Fair Share Fund, een van de impact investing fondsen van Triodos Investment Management, krijgt per 1 januari 2019 een notering aan Euronext Amsterdam. Het fonds is nu nog uitsluitend verkrijgbaar via Triodos Bank Nederland, maar zal met deze beursnotering vanaf 2019 ook beschikbaar zijn voor beleggers die geen beleggingsrekening bij Triodos Bank hebben.

Beleggen in microfinanciering

Triodos Fair Share Fund belegt in microfinanciering. Het fonds is sinds oprichting in 2002 uitgegroeid tot een fonds van EUR 350 miljoen waardoor het financieringen kan verstrekken aan zo’n 100 microfinancieringsinstellingen en banken in 40 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa. Deze instellingen richten hun dienstverlening op mensen met een laag inkomen en het midden- en kleinbedrijf die geen of beperkte toegang hebben tot financiële diensten en producten.

Fondsmanager Tim Crijns: “Met deze notering aan Euronext Amsterdam wordt het distributiekanaal van het fonds sterk uitgebreid. Daarmee spelen wij in op de grote belangstelling van beleggers om in microfinanciering te beleggen. Het past ook binnen onze visie om impactbeleggen voor een brede groep toegankelijk te maken, vooral ook voor particuliere beleggers.”

Fund en listing agent

Triodos Fair Share Fund zal per 1 januari als open fonds voor gemene rekening genoteerd zijn aan Euronext Amsterdam, segment Euronext Fund Services. KAS BANK NV zal optreden als fund agent voor het fonds en is verantwoordelijk voor de aan- en verkoopopdrachten zoals die zijn ingelegd in het beursorderboek. Daarnaast zal KAS BANK NV optreden als listing agent van het fonds en oefent zij de functie van hoofdbetaalkantoor uit. KAS BANK voert deze werkzaamheden ook uit voor Triodos Groenfonds en Triodos Multi Impact Fund.

Over Triodos Fair Share Fund

Triodos Fair Share Fund belegt in financiële instellingen in Latijns-Amerika, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa, die bijdragen aan een gezonde financiële sector waarin financiële diensten voor iedereen toegankelijk zijn. De instellingen die het fonds financiert bieden kredieten, spaarproducten en betaaldiensten aan ondernemende mensen en het midden- en kleinbedrijf. Ook spelen zij een belangrijke rol om mensen toegang te geven tot basisbehoeften, zoals onderwijs, huisvesting en duurzame energie.

Share Button