ABN AMRO Energy Transition Fund neemt meerderheidsbelang in Eternal Sun Group

Eternal Sun Group (ESG) en ABN AMRO Energy Transition Fund (ETF) maken vandaag bekend dat ETF een meerderheidsbelang neemt in ESG, dat testapparatuur voor de zonne-energiesector ontwikkelt. Hiermee ontstaat, samen met het Belgische familiefonds Vermec en het topmanagement, een solide aandeelhoudersstructuur voor verdere groei.

De aandeelhouders van Eternal Sun Group en ABN AMRO Energy Transition Fund hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe aandeelhoudersstructuur en extra fondsen om de groei van ESG te versnellen. Door nieuwe PV-technologieën en een groeiende vraag naar nauwkeurige testapparatuur zijn er goede groeivooruitzichten voor het hogere marktsegment dat door de merken Eternal Sun en Spire wordt bediend. Met de investering van ABN AMRO ETF kan Eternal Sun Group het internationale team uitbreiden en zich richten op de verdere ontwikkeling van nieuwe producten en testdiensten. Florian van Rijn van Alkemade (CEO), medeoprichter Stefan Roest (CTO) en Erik Bentschap Knook (CCO) blijven het bedrijf leiden. Mede-oprichter Chokri Mousaoui heeft zijn aandelen in het bedrijf verkocht. Apricum – The Cleantech Advisory trad op als financieel adviseur van ESG.

“We zijn erin geslaagd om in drie jaar tijd in omvang te verdubbelen. En dat in een zeer concurrerende markt. Met ETF als nieuwe aandeelhouder en met onze bestaande aandeelhouder Vermec kunnen we sneller groeien, zitten we dichterbij onze belangrijkste markten, en kunnen we nieuwe producten versneld ontwikkelen en onze testdiensten uitbreiden”, aldus Eternal Sun Group CEO Florian van Rijn van Alkemade.

Pieter Smit, Investment Manager bij ABN AMRO Energy Transition Fund: “ABN AMRO vindt het belangrijk om de energietransitie te steunen. ESG heeft de ambitie om met haar testmethoden de risico’s van zonne-energie verder te verkleinen en draagt daarmee bij aan de doelstellingen van ons fonds. Gezien de goede businesscase en het langetermijn commitment van het management is ESG een geweldige toevoeging aan de portefeuille van ABN AMRO.”

Het Belgische familiefonds Vermec blijft aandeelhouder. CEO Michel Verhaeren: “Onder leiding van de CEO Florian van Rijn van Alkemade is Eternal Sun Group uitgegroeid van een start-up in een winstgevende organisatie die klaar is om de volgende stap te zetten in de hernieuwbare energiesector. We zijn blij met de komst van ABN AMRO ETF. De aandeelhoudersstructuur is nu gediversifieerder en de focus op duurzame energieoplossingen is nog groter. Ons commitment aan ESG blijft onveranderd sterk.”

Share Button