Northern Trust Asset Management breidt duurzaam beleggingsteam uit in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Northern Trust Asset Management, een van ‘s werelds toonaangevende vermogensbeheerders, verwelkomt Valeria Dinershteyn als strateeg voor duurzame beleggingen in Amsterdam. De benoeming bevestigt opnieuw de voortdurende inzet van het bedrijf om beleggers te voorzien van duurzame beleggingsoplossingen.

“De vraag van beleggers naar duurzame beleggingsstrategieën blijft groeien, met name onder pensioenfondsen in Europa, Australië en Noord-Amerika,” aldus Marie Dzanis, hoofd van Northern Trust AssetManagement- Europa, het Midden-Oosten, Afrika (EMEA). “Naarmate deze markten blijven evolueren, is het belangrijk dat we beschikken over een team van experts dat zich richt op het begrijpen van de behoeften van beleggers zodat wij daar als organisatie op kunnen anticiperen. Valeria zal hier een belangrijk onderdeel van zijn.”

In deze nieuw gecreëerde klantgerichte rol zal Dinershteyn beleggers voorlichten over innovaties in het voortdurend ontwikkelende landschap van duurzaam beleggen en ESG-strategieën. Ze treedt toe tot Northern Trust Asset Management vanuit Kempen Capital Management. Dinershteyn focus’ lag met name op ESG integratie met een sterke interesse in milieukwesties. Ze behaalde haar Master of Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit in Nederland en haar bachelor in Taalwetenschap en Sociologie aan St. Petersburg Polytechnic University in Rusland.

Northern Trust Asset Management is een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders en is door beleggers ruim $885 miljard aan vermogen toevertrouwd. Het bedrijf helpt beleggers te sturen in voortdurend veranderende markten, zodat ze met vertrouwen hun langetermijndoelstellingen kunnen realiseren. Met een beleggingsfilosofie geworteld in de overtuiging dat beleggers moeten worden gecompenseerd voor de risico’s die zij nemen – in alle markten en in elke beleggingsstrategie – combineert Northern Trust Asset Management grondig onderzoek in de kapitaalmarkten, ’ doortastende portfolio constructie en alert risicobeheer om innovatieve en efficiënte strategieën te creëren die gerichte beleggingsresultaten opleveren.

Northern Trust Asset Management biedt een reeks onderscheidende beleggingsoplossingen en uiteenlopende inzichten voor klanten vanuit haar netwerk van kantoren over de hele wereld, waaronder Londen, Amsterdam en Stockholm in de EMEA-regio.

Share Button