ABN AMRO wint Marine Money’s ‘Green Ship Finance’ deal van het jaar

Afgelopen maandag maakte Marine Money bekend dat ABN AMRO de prijs wint voor ‘Green Ship Finance’ deal van het jaar. Het gaat om de Sofcomflot financiering van zes Aframax tankers, de eerste LNG-aangedreven schepen ooit in deze klasse.

Nieuwe milieunormen

ABN AMRO was samen met BNP Paribas, Citibank, ING Bank, KfW IPEX-Bank en Societe Generale uitgenodigd te participeren in de USD 252 miljoen transactie. Het geld van deze transactie zal worden gebruikt voor de financiering van zes Aframax-tankers, de eerste LNG-aangedreven schepen ooit in deze klasse. Deze innovatieve schepen stellen nieuwe milieunormen aan de tankerindustrie doordat er een schoner soort LNG gebruikt wordt als primaire brandstof.

De industrie juicht onze ambities voor duurzame scheepvaart toe

Deze financiering is door Marine Money uitgeroepen tot ‘Green Ship Finance’ deal van het jaar. Het gaat om een nieuwe categorie die dit jaar in het leven is geroepen en is in veel opzichten geïnspireerd door deze Aframax-transatie: “een nieuwe categorie die steeds belangrijker zal worden naarmate bedrijven, financiële instellingen en aandeelhouders zich allemaal inspannen voor betere milieu-, sociale en governance prestatiebeoordelingen.” Deze prijs laat zien dat de industrie onze ambities voor een duurzame scheepvaart en onze strategie ‘accelerate the sustainability shift’ toejuicht. Lees hier het volledige rapport van Marine Money​ (PDF 322 KB).

Share Button