ABN AMRO Clearing start herbebossingsproject

ABN AMRO Clearing maakt vandaag bekend te zijn gestart met een internationaal herbebossingsproject, samen met Land Life Company.

De lancering van het project werd gevierd tijdens een boomplantdag in Douglas Park in Chicago IL. Andrej Bolkovic, Chief Executive Officer van ABN AMRO Clearing Chicago LLC: “Land Life heeft een innovatief herbebossingsproject ontwikkeld dat onze betrokkenheid bij operationele duurzaamheid onderstreept. Tegelijk is het in lijn met de duurzame ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties rond klimaatactie (SDG 13), en versterkt het de betrokkenheid van medewerkers bij de waarden van onze organisatie. Het is een geweldige manier om mensen te verbinden met onze planeet en met onze gemeenschap.”

ABN AMRO Clearing steunt ook een project waarbij 180.000 bomen worden geplant in Castilla y León in Spanje om de biodiversiteit en natuurlijke ecosystemen in het gebied te herstellen. Land Life heeft daar al enkele honderdduizenden bomen geplant op aangetaste bodems. De twee bedrijven gaan in 2020 het project uitbreiden naar andere steden in de wereld.

“Het is belangrijk dat onze inzet voor duurzaamheid tastbaar is en dat de impact van onze inspanningen voor onze medewerkers en klanten duidelijk zichtbaar is”, aldus Pauline Engelberts, Global Chief Operations Officer, ABN AMRO Clearing. “De bomen die we in Chicago en Spanje planten, worden allemaal getracked en getraced zodat we hun groei kunnen volgen.”

De technologie van Land Life wordt in de hele herbebossingswaardeketen gebruikt om impact te versnellen en te vergroten. “ABN AMRO Clearing is een klimaatbewuste onderneming die vooruitdenkt. We kijken er dan ook naar uit om met hun teams over de hele wereld te werken”, zegt Rebekah Braswell, Chief Commercial Officer, Land Life Company.”

Land Life Company gaat in 2019 wereldwijd meer dan een miljoen bomen planten, waarmee ruim 1.000 hectare wordt herbebost.

Share Button