ABN AMRO introduceert de Duurzaam Wonen Hypotheek

ABN AMRO introduceert vandaag de Duurzaam Wonen Hypotheek. De bank helpt daarmee klanten met het nemen van energiebesparende maatregelen voor hun huis, tegen gunstige voorwaarden en een lager rentetarief.

De Duurzaam Wonen Hypotheek is een apart leningdeel en biedt € 5.000 tot € 25.000 extra leenruimte tot maximaal 106% van de woningwaarde voor energiebesparende maatregelen. Dat geldt zowel voor nieuwe klanten die een hypotheek aanvragen als voor bestaande klanten die hiermee hun ABN AMRO hypotheek willen verhogen. Het bedrag komt in een bouwdepot, waardoor de klant pas later hoeft te kiezen welke duurzaamheidsmaatregelen hij wil nemen en wanneer. De klant heeft maximaal twee jaar de tijd om die maatregelen uit te voeren als het gaat om een bestaand huis en maximaal drie jaar bij nieuwbouw. De Duurzaam Wonen Hypotheek heeft rentetarieven voor drie looptijden die lager zijn dan de tarieven die ABN AMRO hanteert voor ‘reguliere’ hypotheken*. De Duurzaam Wonen Hypotheek heeft geen invloed op het rentetarief van de daarnaast afgesloten hypotheek.

ABN AMRO en het stimuleren van duurzaamheid van woningen

ABN AMRO ondersteunt klanten op verschillende manieren bij het verduurzamen van woningen. In hypotheekadviesgesprekken met klanten die een woning willen aankopen of verbouwen bespreekt de bank het energiezuiniger maken van de woning. ABN AMRO biedt klanten ook online inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden en kosten. Wanneer klanten dat wensen kunnen ze via ABN AMRO offertes en advies op maat krijgen van een partij die ook de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen verzorgt.Klanten kunnen in plaats van 100% van de woningwaarde, maximaal 106% lenen voor investeringen in energiebesparende maatregelen, met en zonder NHG. Verder kunnen klanten onder voorwaarden een duurzaamheidskorting op hun ‘reguliere’ hypotheek krijgen: bij aankoop van een zeer energiezuinige woning of investering die de woning aantoonbaar zeer energiezuinig maakt, ontvangen klanten een korting van 0,2%.

Claire Dumas, directeur Hypotheken ABN AMRO: ‘Duurzaamheid is een speerpunt voor de bank en heeft een prominente plek in onze strategie en purpose. Met een hypotheekportefeuille van ongeveer EUR 148 miljard kunnen we samen met onze klanten een grote bijdrage leveren aan COreductie. Klanten kunnen lagere energielasten,  meer wooncomfort én een toekomstbestendiger huis krijgen. Vandaar dat we op verschillende manieren klanten faciliteren bij het verduurzamen van hun woning. Nu voegen we daar de Duurzaam Wonen Hypotheek aan toe.’

 

Share Button