TenneT gaat weer voor groen: uitgifte van 1,25 miljard euro aan groene financiering

TenneT Holding B.V. (credit rating: A3/A-) heeft vandaag met succes een nieuwe emissie van 1,25 miljard euro van groene obligaties gedaan in het kader van haar groene obligatieprogramma. De uitgifte is opgesplitst in twee tranches van 500 miljoen euro (looptijd: 11 jaar, coupon: 0,875%) en 750 miljoen euro (looptijd: 20 jaar, coupon: 1,500% ).

TenneT werd hierin begeleid door vijf banken: ABN AMRO, Barclays, HSBC, NatWest Markets en SMBC. De opbrengsten worden gebruikt voor investeringen in groene projecten in Nederland en Duitsland om grootschalige offshore windparken aan te sluiten op het elektriciteitsnet op het land.

Investeren in groene energie

TenneT verwacht de komende tien jaar EUR 35 miljard te investeren in offshore en onshore netaansluitingen in heel Nederland en Duitsland. Zo’n 80 procent van de investeringen van TenneT is gerelateerd aan duurzame opwekking van elektriciteit, zoals wind- en zonne-energie. TenneT verwacht in de periode tot 2030 ongeveer 25 Gigawatt (GW) aan aansluitvermogen te hebben gerealiseerd voor offshore windparken in het Nederlandse en Duitse deel van de Noordzee. Met deze capaciteit kunnen 31 miljoen huishoudens elk jaar weer een jaar lang van groene stroom worden voorzien.

Share Button