Impactfinanciers en -experts bundelen krachten in het Integrated Capital Network

Generous Minds en Impact Hub Amsterdam lanceren vandaag het Integrated Capital Network (ICN).  Dat is een groeiende groep impact financiers die maandelijks bijeenkomen in een ‘Integrated Capital Lab’ (ICL). Centraal staan sociale ondernemers die financiering en kennis nodig hebben om hun onderneming naar de volgende fase te brengen.

Het Integrated Capital Network is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam en ontwikkeld in het kader van het actieprogramma Sociaal Ondernemen (Amsterdam Impact) om het ecosysteem te versterken, toegang tot kapitaal te verbeteren en samenwerking tussen financiers te ondersteunen.

De impact financiers in het ICN richten zich op verschillende groeifases van sociale ondernemingen. In het Lab bieden zij verschillende soorten financiering, zoals donaties, leningen en equity. Gezamenlijk wordt beoordeeld of en hoe de sociale ondernemer het beste ondersteund kan worden, met de juiste mix van financiële middelen, expertise en netwerk, voor dit moment en richting de toekomst. Door samen met de ondernemer de krachten te bundelen worden risico’s verlaagd en de kans op zakelijk succes en maatschappelijke impact verhoogd.

“Het ICN heeft ervoor gezorgd dat we toegang hebben tot een zeer kwalitatief netwerk aan sociale investeerders die goed passen bij onze visie. We zijn op dit moment met verschillende partijen in vergevorderde gesprekken die we ofwel direct via het Integrated Capital Lab kennen of via het netwerk.”– Jari Hazelebach, CEO & Founder SpeakSee

Partijen die vanaf de start deelnemen aan het ICN zijn: Stichting DOEN, One Planet Crowd, SI2 Fund, Heroes & Friends, ABN AMRO Social Impact Fund, ABN AMRO Sustainable Finance Desk, Triodos Bank, Rabobank Foundation, Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, Gemeente Amsterdam, Impact Hub Amsterdam en Generous Minds.

“Het ICN heeft C3 Living begeleid tijdens de fase van incubator naar marktbetreder. Bij C3 Living heeft het tot slot geleid tot de gewenste funding die momenteel wordt uitgewerkt.”  Peter Broekmans, Directeur Rendiz BV

Share Button