Altera koploper in internationale duurzaamheidsbenchmark voor institutionele beleggers

Vastgoedbelegger Altera heeft de hoogst mogelijke scores behaald in de jaarlijkse benchmark van de UN Principles for Responsible Investing (UN PRI).  Dit blijkt uit de gisteren door UN PRI bekendgemaakt resultaten. De benchmark meet de integratie van duurzaamheid in het totale beleggingsproces van institutionele beleggers. Altera scoort een A+ op ‘Strategy & Governance’ en een A op ‘Property’. De laagste score die in de benchmark wordt gegeven is een E. De uitkomsten bevestigen de koppositie die Altera op internationaal niveau inneemt op het gebied van duurzaam en verantwoord beleggen. 

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Duurzaam en verantwoord beleggen is een expliciete focus in onze strategie en de uitkomsten van deze benchmark bevestigen dat wij ons tot de internationale koplopers op dit gebied mogen rekenen. Voor ons is deze benchmark een transparante manier om onze stakeholders te laten zien hoe wij duurzaamheid in ons beleid verankeren en toepassen. En natuurlijk is het vooral ook voor onze eigen organisatie relevant omdat het handvatten geeft voor vervolgstappen.”

UN PRI is een internationale benchmark, geïnitieerd door de Verenigde Naties, waar wereldwijd 2.186 investeerders met een totaal belegd vermogen van circa EUR 80 biljoen in participeren. De benchmark omvat naast vastgoed ook andere investeringscategorieën. Voor Altera Vastgoed zijn de modules ’Strategy & Governance’ en ‘Property’ van toepassing. De benchmark maakt het mogelijk om de activiteiten op het gebied van duurzaam en verantwoord beleggen onderling te vergelijken. 

 

Share Button