Rabobank vormt consortium met KKR in verkoop Eneco

Rabobank en KKR Infra vormen gezamenlijk een consortium in het verkoopproces van energieproducent Eneco.

Als coöperatieve bank kijkt Rabobank continu naar kansen in de markt om haar klanten beter te kunnen bedienen en bij te dragen aan de energietransitie. Een samenwerking met een partij als Eneco met een sterk groen profiel past binnen de ambitie van Rabobank om de huisbankier van de energietransitie te zijn en sluit naadloos aan op de missie om samen aan een betere wereld te werken. Deze transactie moet de energietransitie in Nederland versnellen.

Rabobank ziet dit consortium als een natuurlijke partner voor Eneco, zeker gezien haar lokale aanwezigheid en netwerken en het direct contact met een groot aantal zakelijke en particuliere klanten. Dat biedt een stevige basis om samen met Eneco bestaande èn nieuwe producten en diensten aan te bieden aan gezamenlijke en nieuwe klanten. Daarmee kunnen beide partijen klanten nog beter helpen bij hun eigen verduurzaming, bijvoorbeeld bij het energievriendelijker maken van hun woning. Dat draagt bij aan het realiseren van de ambitieuze klimaatdoelstellingen.

Het consortium wil investeren in een partnership met Eneco voor lange termijn en Eneco ondersteunen in de verdere ontwikkeling als een onafhankelijke Nederlandse onderneming die een leidende rol speelt in de energietransitie en de verduurzaming in Nederland en Europa.

Share Button