Limburgs Energie Fonds (LEF) B.V. verstrekt een substantiële financiering aan Fuenix Ecogy

Het Limburgs Energie Fonds (LEF) B.V verstrekt een substantiële financiering aan Fuenix Ecogy Fuenix Ecogy is wereldwijd één van de eerste spelers die afval plastic “upcyclen” naar grondstoffen, waarmee 100% circulair plastic kan worden geproduceerd. Fuenix Ecogy sluit hiermee de keten van afvalplastic naar nieuw plastic. Met de financiering kan Fuenix Ecogy haar productielijn optimaliseren en haar organisatie uitbreiden.

Fuenix Ecogy verwerkt afvalplastics tot parrafine en olie waarmee (door oa Sabic en Dow Chemical) weer nieuwe plastics worden geproduceerd. Met de financiering wordt de huidige fabriek in Weert geoptimaliseerd (capaciteit van ca. 8 kton p.j.) en wordt een minimaal 20x zo grote fabriek (€200mln+ aan capex) voorbereid.

Roger de Rouw van Fuenix Ecogy over de samenwerking: “Het Limburgs Energie Fonds (LEF) B.V. zorgt ervoor dat innovatieve bedrijven zoals Fuenix Ecogy zich kunnen blijven ontwikkelen in de zoektocht naar oplossingen voor een schonere en meer duurzame wereld. Een erg belangrijke rol in de Limburgse economie. “Het team van het LEF bestaat uit breed georiënteerde en toegewijde professionals die ons op constructieve wijze hebben uitgedaagd. Het proces was intensief, maar tegelijkertijd open en transparant, en heeft door de grondige due diligences Fuenix Ecogy sterker gemaakt voor de toekomst. Ik wil hier het hele team van het LEF voor bedanken. Bij Fuenix Ecogy heeft het LEF precies gedaan wat de Provincie Limburg bedoeld heeft. Wij hebben dan ook veel vertrouwen in een prettige samenwerking met het LEF.”

Meer informatie

Share Button