ING België ondertekent gesyndiceerde duurzame lening voor Fagron

Vorige week sloot Fagron een overeenkomst voor een duurzaamheidsgerelateerde lening met een consortium van zes banken: ING België, BNP Paribas Fortis, Belfius, Commerzbank, HSBC en KBC. De voorwaarden van die lening zijn deels afhankelijk van hoe de kredietnemer presteert op het vlak van duurzaamheid. het is een consortiale lening op basis van key performance indicators (KPI’s), en Fagron zal de lening van 375 miljoen euro, een herfinanciering van een in 2014 en 2017 aangegane leningsovereenkomst, gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Bij ING zijn we ervan overtuigd dat duurzaam zakendoen beter zakendoen is,” zegt Leonie Schreve, global head of Sustainable Finance.

ING is trots dat het Fagron als unieke duurzaamheidscoördinator kon bijstaan voor hun aan KPI’s verbonden Sustainability Improvement Loan. Het fungeert tevens als Facility Coördinator en Agent. Deze transactie is een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven, en is nog eens een duidelijk voorbeeld van hoe duurzame financieringsoplossingen de omslag naar een duurzamere toekomst kunnen ondersteunen.

Ondernemingen kunnen nu al enkele jaren een rating krijgen op basis van hun inspanningen om het milieu en de maatschappij vooruit te helpen. De evalutie van bedrijven leidt tot een “Environmental, Social and Governance (ESG) rating”. Bovendien kunnen bedrijven er ook voor kiezen om bedrijfsspecifieke KPI’s te evalueren op basis van hun interne governance, in samenwerking met externe adviseurs. In dit geval heeft CE Delft Fagron ondersteund bij de definitie van hun milieugerelateerde KPI’s.

ING België, dat de voorwaarden van het krediet opstelde en de herfinanciering voor de duurzaamheidsgerelateerde lening van Fagron coördineerde, nam dit KPI-mechanisme op in de prijszetting van de lening. De KPI’s worden bepaald en opgemeten door een extern bureau. De overeengekomen voorwaarden stellen dat de kredietmarge kan worden verminderd indien Fagro erin slaagt om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Indien Fagron er echter niet in slaagt om minstens twee van de KPI’s te behalen bij zijn volgende jaarlijkse duurzaamheidsanalyse, dan zal de lening duurder worden.

Share Button