Soto Solar haalt ruim € 100 miljoen op voor de investering in Spaanse zonne-energieprojecten

Soto Solar heeft de verkoop van een belang van 50% in zijn activiteiten aan een groep internationale particuliere beleggers afgerond. Naast de verkoop van voornoemd aandelenbelang is er kapitaal opgehaald dat zal worden benut voor investeringen in zonne-energieprojecten in Spanje.

2 Gigawatt zon-PV capaciteit in de komende 5 jaar

Stecc en Hartenlust Group (beide Nederlands) zijn de initiatiefnemers van Soto Solar. Het bedrijf ging eind 2018 van start. Het Spaanse team, dat kantoor houdt in Madrid, heeft sindsdien een pijplijn van zonne-energieprojecten van meer dan 500 megawatt opgebouwd, onder andere via een reeks lokale samenwerkings–verbanden. Soto Solar verkent ook gerelateerde mogelijkheden op het gebied van energieopslag. De nieuwe investeringsronde stelt het bedrijf in staat om het team uit te breiden en zijn ambitie voor de komende 5 jaar aan te jagen: een totaal geïnstalleerd vermogen aan zonneparken van 2 gigawatt.

Bas Dekker, medeoprichter van Soto Solar: “Zonne-energie is de sleutel tot de Europese energietransitie. Het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige, grootschalige opwekcapaciteit van duurzame energie is van fundamenteel belang om dit doel te bereiken. De Europese markt voor duurzame investeringen zal geleidelijk veranderen in een institutionele beleggingscategorie en de Spaanse markt biedt aantrekkelijke subsidievrije mogelijkheden voor professionele partijen met een langetermijnhorizon.

Xeno Grimmelt, partner bij Hartenlust: “Soto Solar heeft een sterke en professionele staat van dienst op het gebied van de ontwikkeling van en investering in zonneparken. In combinatie met de langetermijnperspectieven voor Spaanse hernieuwbare energiebronnen was het voor ons een logische beslissing om Soto Solar kapitaal en ondersteuning te verstrekken. Bovendien hebben de beleggingsklassen waarin family offices doorgaans investeren, zoals vastgoed, aandelen en obligaties, onder meer te maken met toenemende volatiliteit. Investeringen in hernieuwbare energie bieden een positief langetermijn–perspectief aan de goede kant van de toekomstige energie-industrie.”

Share Button