Achmea start investeringsfonds voor innovatieve ondernemingen

Bron
Achmea

Deze week is het Achmea Innovation Fund officieel van start gegaan. Dit investeringsfonds gaat groeikapitaal verstrekken aan veelbelovende (tech-)ondernemingen, die actief zijn op de strategische domeinen van Achmea: gezondheid, mobiliteit, wonen en financiële oplossingen voor nu, straks en later. Het fonds heeft een initiële omvang van €100 miljoen.

Het Achmea Innovation Fund richt zich op kansrijke, snelgroeiende startups en scaleups, veelal gebaseerd op opkomende technologieën in de Fintech en Insurtech. Het fonds wil investeren in ondernemingen met een bewezen product markt combinatie (PMC), die onderdeel zijn van verzekeringsgerelateerde ecosystemen. Naast investeren wil het fonds nadrukkelijk bouwen aan een langdurige samenwerking.

Gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Wij geloven sterk in innovaties die onze samenleving gezonder, veiliger of toekomstbestendiger maken. Daarom gaan wij onverminderd door met het ontwikkelen en ondersteunen van aansprekende, vernieuwende initiatieven, die naast grote maatschappelijke impact ook waarde leveren voor Achmea. Deze initiatieven moeten aansluiten bij de drie Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties waar Achmea op focust: goede gezondheid en welzijn, duurzame steden en gemeenschappen en klimaatactie. Wij willen graag samenwerken met innovatieve en ambitieuze ondernemers die deze missie met ons delen. Dat doen we door te investeren, mét gebruikmaking van Achmea’s sterke en onderscheidende punten. Denk daarbij aan onze distributiekracht, marktpositie en expertise en ons netwerk.”

Meer informatie

Share Button