Start van Solifin: het eerste Belgische platform voor de financiering van bedrijven met een sociale en ecologische impact

Bron
Solifin

Hoe vindt een ondernemer financiering voor het opzetten of ontwikkelen van zijn project met een positieve impact voor de maatschappij? Op welke deur klopt hij eerst? Met welke argumenten? Voor veel bedrijven met sociale en duurzame innovaties kan fondsenwerving een echte lijdensweg zijn. Daarom slaan spelers in ethische en duurzame financiering die actief zijn in België de handen ineen in het platform Solifin, dat bedrijven met een sociale en/of ecologische impact makkelijker toegang tot informatie en financiering wil geven.

Solifin biedt een online didactische tool in drie talen aan ondernemers die een ethische en duurzame financiering zoeken voor hun project. Het platform geeft een overzicht van de financiers en van hun financiële instrumenten via een slimme zoekmotor.

Solifin is opgericht door diverse spelers in impactfinanciering: Citizenfund, Scale Up fund, Si2 fund, Credal, Lita.co, Triodos en Village Finance.

Ontmoetingen creëren verbindingen tussen ondernemers en financiers

Solifin organiseert eveneens matchmaking sessies om ondernemers en financiers met elkaar in contact te brengen. Deze ontmoetingen worden van tevoren voorbereid met de initiatiefnemers van projecten, zodat hun behoeften aan financiering of aan de versterking van hun competenties zo goed mogelijk in kaart worden gebracht.

“Dankzij de tools van Solifin winnen ondernemers tijd bij het zoeken van financiering, omdat ze één single point of contact hebben naar diverse financiers. Solifin creëert ook de mogelijkheden voor netwerking die een projectleider niet kan missen”, vertelt Sevan Holemans, coördinator van het netwerk Solifin. “Binnen Solifin verenigen de partners hun krachten om startende of groeiende ondernemingen met een positieve impact beter te ondersteunen en om inspiratie te bieden voor de start van nieuwe duurzame projecten.”

De impactfinanciering ondersteunt bedrijven als Urbike met een dienstenaanbod van goederentransport per fiets, Do Eat met zijn eetbare verpakkingen en Bonjour Maurice met een aanbod van ethische kleding.

Share Button