Masterclass Duurzaam beleggen op de Beleggersfair terugkijken

Geeft duurzaam beleggen een vergelijkbaar rendement en is dit voor onze toekomst beter? Deze en meer vragen werden beantwoord tijdens de masterclass Duurzaam beleggen van beleggingsstrateeg Judith Sanders (ABN Amro) op de afgelopen BeleggersFair 2019.

Verduurzaming is nodig om onze wereld voor de toekomst leefbaar te houden. Bijvoorbeeld op het vlak van het gebruik van de natuurlijke hulpbronnen. In 2030 bestaat de wereldbevolking naar verwachting uit 8,6 miljard mensen en hebben we 35% meer voedsel, 40% meer water en 50% meer energie nodig.

Met dit soort percentages – en dat zal naar verwachting in de toekomst nog meer toenemen – raken de natuurlijke hulpbronnen uitgeput. Om aan de vraag naar deze hulpbronnen op een duurzame wijze te kunnen voldoen, hebben we bedrijven nodig die investeren in oplossingen voor deze problematiek. Dit en meer biedt beleggingskansen.

Tijdens de masterclass kwamen de verschillende vormen van duurzaam beleggen, ESG analyse, de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN en de wijze waarop ABN Amro haar beleggingen selecteert aan bod. Ook werd aandacht besteed aan de algemene gedachte dat duurzaam beleggen ten koste zou gaan van het verwacht rendement.

Kijk hier de masterclass van Judith Sanders terug (na invulformulier).

Portaal Duurzaam Financieel is mediapartner van de Beleggersfair.

Share Button