PDENH investeert in duurzame tankcontainers van CPT

CPT, producent van lichte composieten tankcontainers, ontvangt financiering van PDENH. Met de financiering draagt PDENH bij aan reductie van de CO2 uitstoot van de logistieke sector. Het duurzaamheidsfonds gelooft dat vervoerders en verladers kiezen voor zowel de duurzaamheid van deze oplossing als de kostenbesparing, die kan oplopen tot 10 procent.

Transport is kostbaar. Financieel, maar ook qua belasting van het milieu. Los van de energie die nodig is om de massa zelf te vervoeren, dienen veel vloeistoffen op specifieke temperatuur gehouden te worden. Dit stelt eisen aan de eigenschappen van de tankcontainers waarmee het transport plaatsvindt. CPT ontwikkelde de revolutionaire Tankwell container met een tank van vezelversterkte kunststof, die traditionele stalen vloeistofcontainers op al deze vlakken verslaat.

Voor PDENH is CPT een logische partner, vertelt Merijn ten Thije, Investment Manger bij PDENH: “Tankwell is een bewezen product dat al volop in de praktijk wordt toegepast. Daarnaast zijn er zowel op het vlak van duurzaamheid als kostenbesparing duidelijke incentives aanwezig bij logistieke bedrijven om het gebruik van deze containers te intensiveren.” Kansen voor schaalvergroting ziet ook CPT zelf, bij monde van Casper Willems, directeur van CPT: “Los van de evidente voordelen van kostenbesparing, maken veel vervoerders afspraken over het terugbrengen van de uitstoot van CO2. Onze oplossing stelt vervoerders en hun klanten in staat de CO2 footprint van vloeistoftransport met 5 procent te verminderen.”

Tankwell lichtgewicht tankcontainer

De door CPT ontwikkelde container is zo’n 40 procent lichter dan stalen vloeistofcontainers en daarmee de lichtste in de wereld. Door het lagere gewicht kan per transport 5 procent meer lading meegenomen worden, waardoor het aantal vervoersbewegingen met hetzelfde percentage verminderd kan worden. Tankwell tanks worden al zo’n vijf jaar commercieel ingezet voor het bulkvervoer van allerlei vloeistoffen. Zo’n 450 containers zijn op dit moment in gebruik bij enkele grote vloeistofvervoerders.

Share Button