Miljoenen euro’s extra voor Nederlandse startende wereld verbeterende tech bedrijven dankzij Haags investeringsfonds 4impact

Bron
4impact

Het Haagse investeringsfonds 4impact heeft € 6 miljoen financiering gekregen vanuit de Seed Capital regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Daarmee heeft het fonds nu € 14 miljoen euro beschikbaar voor startups. Dat maakte het fonds bekend tijdens ImpactFest, de grootste impact meet-up van Europa in Den Haag. Het fonds maakte daar ook bekend zich te vestigen op Apollo 14, de hub voor startups in ImpactCity Den Haag.       

4impact

4impact investeert in jonge Nederlandse bedrijven met internationale ambities die met beginnende omzet in de opstartfase zitten. Deze startups hebben de grote missie om de planeet waarop we leven te verbeteren met innovatieve, digitale oplossingen. Dat kan niet zonder dat deze startups een sterk commercieel businessmodel hebben, waarbij impact en financieel rendement hand in hand gaan. 4impact ondersteunt daarbij. De sectoren waar 4impact in investeert zijn: milieu, inclusie, zorg en welzijn. Al deze sectoren zijn afgeleid van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Maatschappelijk en ecologisch rendement

Met de € 6 miljoen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft het fonds nu € 14 miljoen beschikbaar voor investeringen in deze startups. De ambitie is om door te groeien tot een totaal investeringsbudget van € 20 miljoen. Staatssecretaris Mona Keijzer van EZK: “De focus van 4impact op startende ondernemers die maatschappelijke uitdagingen en digitalisering omarmen, past goed bij mijn economisch beleid dat in mijn MKB-actieplan staat: duurzame oplossingen met de technieken van nu. We hebben die slimme, creatieve startups heel hard nodig om de enorme maatschappelijke opgave van verduurzaming aan te kunnen.”

Doing good & doing business

Momenteel heeft 4impact al in twee bedrijven geïnvesteerd en meer zullen volgen:

  • Envision help dankzij Artificial Intelligence 50.000 blinde mensen in meer dan 60 landen om onafhankelijker door het leven te gaan en heeft dit jaar de Google Play Award en de Computable Startup of the Year Award gewonnen.
  • Solar Monkey is marktleider in Nederland voor B2B-software voor zonnepaneleninstallateurs en is aan het uitbreiden naar België en Spanje. Solar Monkey heeft dit jaar Deloitte’s Most Disruptive Innovator Award gewonnen.

Beide bedrijven zijn in Den Haag gevestigd en op dit moment hard aan het groeien.

Wethouder Saskia Bruines, Economie en Internationaal: “De samenwerking tussen de gemeente Den Haag en 4impact is een logische stap in het uitbreiden van Den Haag als invloedrijke tech community. Ik ben dan ook verheugd dat 4impact voor onze stad heeft gekozen als locatie om haar fonds te vestigen. ImpactCity Den Haag heeft laten zien dat Den Haag steeds ondernemender wordt in Europa, dankzij een actief beleid om innovatie en doing good and doing business aan te jagen.

4impact is opgezet door Pauline Wink en Ali Najafbagy. 4impact is een van de founding partners van het #FundRight initiatief en gelooft dat diversiteit een bijdrage levert aan toekomstig succes. 4impact heeft bewust gekozen voor ImpactCity Den Haag om het fonds te vestigen. Pauline Wink: “Den Haag heeft sterke internationale banden wat goed aansluit bij de ambities van ons fonds en de tech4good startups waar wij in investeren. Samen met Den Haag, Nederland en internationale partners investeren wij in een betere toekomst.”

Over ImpactCity

Den Haag is dé stad voor impact makers die willen bouwen aan een betere wereld. Als ImpactCity, biedt Den Haag een breed scala aan mogelijkheden en diensten aan ondernemers met innovatieve impact ideeën. De stad stimuleert ‘doing good and doing business’ op allerlei praktische manieren: hulp bij huisvestiging, startup hubs, financieringsmogelijkheden en een geweldige infrastructuur. Met boegbeelden als het Vredespaleis, het Internationaal Gerechtshof, Europol en Internationaal Strafhof, staat Den Haag wereldwijd bekend als internationale stad van vrede en recht. Elke dag werken tienduizenden mensen in Den Haag aan een betere toekomst. Nieuwe impactmakers van over de hele wereld komen naar Den Haag om mondiale uitdagingen op te lossen.

Share Button