DOEN Participaties investeert half miljoen euro in Seepje

DOEN Participaties investeert als enige externe aandeelhouder 500.000 euro in Seepje, producent van natuurlijke was- en reinigingsproducten. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de lancering van een 100 procent natuurlijke dierproefvrije vegan handzeep die vanaf vandaag in de winkels ligt. Ook wordt de investering gebruikt voor een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Frankrijk.

“Seepje is een voorloper als het gaat om het duurzaam en milieuvriendelijk produceren van was- en reinigingsproducten”, vertelt Michelle de Rijk, Impact Investment Manager bij DOEN Participaties. “Door kwalitatief hoogstaande producten te maken, oog te hebben voor mens en milieu en volledige transparantie te geven over het productieproces vergroot Seepje het bewustzijn van de consument en is zij een voorbeeld voor de hele sector. Wij steunen het bedrijf dan ook van harte met deze investering.”

Seepje maakt haar producten op basis van de schillen van de Zeepnotenboom (Sapindus), die in- en rondom het Himalayagebergte groeit. Zodra de schillen van deze vrucht in aanraking komen met water produceren zij een natuurlijk schuim. De schillen worden tegen een eerlijke prijs ingekocht om de leefomstandigheden van de mensen ter plekke te verbeteren. Ook bij de verpakking die al meerdere internationale design awards heeft gewonnen, staat duurzaamheid centraal. Zo zijn de verpakkingen voor 97 procent gemaakt van gerecycled HDPE- plastic uit Nederland.

Handzeep

“Veel van onze klanten vroegen wanneer we met duurzame verzorgingsproducten de markt op zouden gaan, dus we zijn bijzonder blij dat DOEN Participaties deze handzeep mede mogelijk heeft gemaakt, vertelt Jasper Gabriëlse, medeoprichter van Seepje. “We innoveren en zijn er trots op dat we voorop lopen in het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, zo doen we iets goeds voor mens en milieu.”

Eén van die innovaties is het gebruik van melkzuur als natuurlijk conserveringsmiddel in de handzeep. De zeep is er in de geuren eucalyptus- rozemarijn en lavendel- tonka. Het is dierproefvrij en heeft een certificering van The Vegan Society. Vanaf 5 november ligt de zeep in meer dan 700 winkels, waaronder Albert Heijn, WAAR en de Wereldwinkel.

Share Button