MTD Holding BV financiert groeiambitie en duurzaamheidsslag met 9% obligatielening via de NPEX-effectenbeurs

Bron
MTD

MTD Holding BV geeft via de NPEX-effectenbeurs een obligatielening uit van €3,5 miljoen met een jaarlijkse rente van 9%. De onderneming gebruikt de opbrengst van de lening om verder te groeien en de processen te verduurzamen.

MTD is mondiaal marktleider op het gebied van tijdelijke drinkwatervoorziening. Sinds 2010 is het bedrijf, dat in 1987 werd opgericht, de vaste leverancier van de tijdelijke waterinfrastructuren van de Olympische Spelen. Het bedrijf is ook actief bij internationale evenementen zoals het WK- en het EK-Voetbal, nationale projecten zoals festivals en concerten en levert het water aan tijdelijke vluchtelingenkampen in opdracht van hulporganisaties.

Met 121 vaste personeelsleden en ruim 100 freelancers, verdeeld over acht verschillende landen, is MTD partner van organisatoren van grote evenementen waar veel drinkwater nodig is. Omdat de locaties waar deze evenementen worden gehouden steeds vaker een tijdelijk karakter hebben, groeit de vraag naar de dienstverlening van MTD steeds sneller.

MTD boekte in 2019 een omzet van €17,9 miljoen (2018: €17,2 miljoen) en een bedrijfsresultaat (EBITDA) van €1,6 miljoen (2018: €0,75 miljoen).

Met de opbrengst van de obligatielening via de NPEX-effectenbeurs is MTD in staat om investeringen te doen die nodig zijn om onder andere de komende zomer de Olympische Spelen in Tokio van drinkwater te voorzien. Daarnaast wendt MTD een deel van het geld aan om nog duurzamer te werken en met name op het gebied van het reduceren van single-used plastic en het hergebruik van afvalwater.

MTD speelt in op de trend dat grote evenementen steeds vaker een tijdelijke locatie hebben. Voorheen werden voor de Olympische Spelen nieuwe dorpen en permanente stadions gebouwd. Tegenwoordig worden tijdelijke stadions gebruikt, en daar moet (tijdelijk) schoon drinkwater beschikbaar zijn voor tienduizenden bezoekers, en ook voor de bezoekerstenten van sponsors en hun gasten.

MTD-oprichter Hans Verhoeven ziet schaalvergroting als een belangrijke nieuwe stap voor zijn bedrijf: ,,Wij zagen dat aankomen en hebben ervoor gezorgd dat we mee konden groeien met de vraag. Inmiddels staan we in het adresboek van de Olympische Spelen, de Champions League Finale, Super Bowl, LiveNation Festivals en de Formule 1-organisatie. We staan bekend als een betrouwbare partner die wereldwijd kan leveren met een constante kwaliteit. Maar het is ook een uitdaging, want hoe groter de opdrachten, hoe kapitaalintensiever. Vandaar deze investeringsronde via de NPEX-effectenbeurs.”

Share Button