Rabobank financiert verdere groei van technologiebedrijf Ioniqa

Bron
Rabobank

Cleantechbedrijf Ioniqa krijgt een nieuwe financiering van Rabobank voor de doorontwikkeling van hun oplossing voor grootschalige en hoogwaardige PET-plasticrecycling. Met de innovatieve oplossing vermindert Ioniqa de vraag naar fossiele grondstoffen drastisch. De grondstof die Ioniqa uit PET-plasticafval wint, doet niet onder voor ‘vers’ geproduceerd plastic uit aardolie. De Rabofinanciering geeft het bedrijf een impuls om hun ambitie -wereldwijd van plastic een duurzaam materiaal maken- te realiseren. 

In 2019 opende de cleantech spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven haar eerste fabriek op industriële schaal. Ioniqa werkt samen met partijen als Unilever en Coca-Cola. Rabobank en Ioniqa delen inmiddels een lange historie. Rabobank ondersteunde de opstart van het bedrijf en Ioniqa won in 2015 de Rabo Duurzame Innovatieprijs.

Gerard Zwartkruis, Directeur Bedrijven van Rabobank Regio Eindhoven: “Ioniqa is een bedrijf dat uitstekend past bij onze ambitie om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. De innovatieve oplossing van Ioniqa is een schoolvoorbeeld van circulaire economie. De gepatenteerde technologie levert een forse reductie van de ecologische voetafdruk op. Ioniqa bleef doorontwikkelen en is uitgegroeid tot een zeer hoogwaardige speler. Wij zien de verdere groei met vertrouwen tegemoet.

Tonnis Hooghoudt, CEO Ioniqa: “Met onze oplossing lopen we voorop in de wereld die af wil van olie als grondstof. Met ons circulaire proces is er niet langer olie nodig om plastic te maken en kunnen we oneindig plastic hergebruiken. Ioniqa wil de afvalbergen op de planeet opruimen door deze als grondstoffen in te zetten voor voedselveilige verpakkingen. Deze financiering helpt ons verder vooruit: we zijn erg enthousiast over het leiderschap van Rabobank bij het ondersteunen van onze innovatie. Rabobank was er vanaf het eerste moment bij betrokken.”

Rabobank zet zich op diverse manieren in voor een circulaire economie. Om ondernemers te ondersteunen bij hun strategische vraagstukken rondom circulaire businessmodellen heeft Rabobank de Circulair Ondernemen Desk.

Share Button