ACTIAM herkozen tot lid Executive Committee van Green Bond Principles (GBP)

Bron
ACTIAM

Vermogensbeheerder ACTIAM is door de leden van de Green Bond Principles (GBP) herkozen tot lid van de GBP Executive Committee. ACTIAM zal in het bestuur worden vertegenwoordigd door Tessa Eerenberg en Dennis van der Putten. De verkiezingsuitslag is bekend gemaakt tijdens jaarlijkse vergadering op 9 juni 2020.

ACTIAM en Green Bonds

Dennis van der Putten, Director Sustainability & Corporate Strategy bij ACTIAM: “We zijn als ACTIAM zeer vereerd dat we zijn uitverkozen om wederom plaats te mogen nemen in het GBP-bestuur. ACTIAM streeft zelf, als vermogensbeheerder, naar een optimalisatie van zowel sociaal als financieel rendement. Green bonds blijven hierin bepalend het komende decennia. Wij doen dan ook graag een waardevolle bijdrage aan de verder ontwikkeling van het GBP en de markt voor groene, sociale en duurzame obligaties.

Over Green Bond Principles

De Green Bond Principles (GBP) is een samenwerkingsorgaan tussen uitgevende instellingen, intermediairs en investeerders. Doel is transparantie en openbaarmaking van informatie te stimuleren en de integriteit ten aanzien van deze markten te bevorderen. De GBP bieden uitgevende instellingen richtlijnen ten aanzien van de belangrijkste onderdelen bij het uitgeven van niet alleen groene, maar ook sociale en duurzame obligaties. Zij helpen investeerders door de beschikbaarheid van informatie te bevorderen, die noodzakelijk is om de impact van hun obligatie-investeringen te evalueren; en zij helpen intermediairs bij het structureren van deze obligaties. Mede door de GBP groeit de uitgifte van groene, sociale en duurzame obligaties hard, en bereikte in 2019 een voorlopig hoogte punt toen globaal meer dan 475 miljard dollar werd opgehaald met dit soort obligaties.

Share Button