Hans Stegeman benoemd als Chief Investment Strategist bij Triodos Investment Management

Triodos Investment Management benoemt Hans Stegeman per 1 juli 2020 als Chief Investment Strategist. In deze rol zal hij leiding geven aan een nieuw opgerichte afdeling, Investment Strategy. Deze nieuwe afdeling wordt verantwoordelijk voor het vaststellen en bewaken van Triodos Investment Management’s beleggingsstrategie. Daarnaast wordt in deze nieuwe afdeling de kennis en capaciteit op het gebied van visie- en opinieontwikkeling over fundamentele duurzame onderwerpen gebundeld.

Om in een uitdagende omgeving koploper op het gebied van impact investing te blijven, is het ontwikkelen van een strategische kijk op actuele problemen een belangrijke prioriteit. Triodos Investment Management stelt het generen van positieve impact centraal in alle investeringen die het doet, wat een solide en geïntegreerde kijk op een toekomstige meer duurzame wereld vereist. Het bundelen van de competenties op het gebied van visie- en opinieontwikkeling in één afdeling draagt niet alleen bij aan het versterken van een eenduidige boodschap in de buitenwereld, maar ook aan het definiëren van nieuwe kansen en het doen van meer gerichte investeringen.

Hans Stegeman over de nieuwe afdeling en zijn nieuwe rol: “Impact Investing vraagt meer dan een strategie gebaseerd op vroegere en huidige ontwikkelingen. Het vereist een heldere kijk op wat voor een wereld we in willen leven, over welke transitie nodig is om dat te bereiken. Ik kijk er naar uit om daar in deze nieuwe rol aan bij te dragen en samen met het team impact te generen voor onze beleggingsstrategieën.”

Hans Stegeman werkt sinds februari 2017 bij Triodos Investment Management. Hij heeft jarenlange ervaring in onderzoek en de financiële dienstverlening. Voor zijn komst naar Triodos Investment Management bekleedde hij verschillende functies bij Rabobank, waaronder die van Hoofdeconoom Nederland. Daaraan voorafgaand werkte hij bij het Centraal Plan Bureau in verschillende functies

Share Button