ABN AMRO plaatst eerste groene Tier 2 bankobligatie in Europa voor De Volksbank

Bron
ABN AMRO

Gisteren, 15 juli, haalde de Volksbank 500 miljoen euro achtergestelde schuld op met een Tier 2 obligatie. Voor het eerst in Europa ging het om een groene Tier 2 obligatie uitgegeven door een bank. ABN AMRO structureerde vorig jaar het Green Bond Framework voor De Volksbank en begeleidde de plaatsing van dit instrument bij beleggers.

Bart Toering, Managing Director Treasury bij De Volksbank: “Het Green Bond Framework dat we mede met support van ABN AMRO ontwikkelden, ondersteunt onze duurzame transitie. Nadat we vorig jaar voor het eerst een groene obligatie in de markt zetten, maken we nu de volgende stap. De groene Tier 2 transactie sluit naadloos aan bij ons streven naar een energie neutrale balans in 2030.

Er was veel interesse onder beleggers voor de groene Tier 2 obligatie. Het boek was 3,5 keer overtekend door 1,75 miljard euro aan vraag van ruim 120 beleggers. De obligatie is voor driekwart geplaatst bij groene beleggers.

Joop Hessels, Hoofd Green Bonds, ABN AMRO: “Het bevestigt nog eens de interesse van duurzame professionele investeerders in groene financiële producten. Het is mooi dat we de Volksbank hebben kunnen begeleiden bij het structureren van het Green Bond Framework en plaatsen van deze innovatieve groene Tier 2 obligatie.”

Share Button