StartGreen Capital biedt samen met Oneplanetcrowd overbruggingslening voor duurzame ondernemer met liquiditeitskrapte door corona

Partner

StartGreen Capital behoort samen met Oneplanetcrowd tot de eerste selectie van niet-bancaire financiers die een borgstellingskrediet (BMKB-C) kan aanbieden. Deze lening is bedoeld voor MKB-ondernemers die een gezond bedrijf hebben maar liquiditeitskrapte ondervinden als gevolg van de coronamaatregelen.

“Veel ondernemers vangen nu bot bij de bank als ze daar geen kredietrelatie hebben. Daarnaast lopen veel steunmaatregelen van de overheid af. Wij zagen dit probleem en hebben het Duurzaam MKB Fonds opgezet waarmee wij het komende jaar deze ondernemers van overbruggingsfinanciering kunnen voorzien” aldus Jakoba van der Mei, Manager van het fonds.

Duurzaam uit de crisis

StartGreen Capital verstrekt de lening alleen aan ondernemingen die duurzaamheid en maatschappelijke waarden hoog in het vaandel hebben staan. “Hiermee leveren wij een bijdrage aan het doel om duurzaam uit deze crisis te komen”, aldus Van der Mei.

Het fonds

Het Duurzaam MKB Fonds is in korte tijd opgezet en genoot al snel de steun van een diverse groep aan investeerders. Van der Mei: “De eerste financieringsaanvragen van ondernemers hebben we binnen. Dat laat zien dat de behoefte groot is. In sommige sectoren zullen de economische klappen later vallen. We verwachten dan ook dat we een oplossing bieden voor een langere tijd.”

BMKB-C

Het Corona Borgstellingskrediet (BKMB-C), kan financieringsvragen vervullen van minimaal € 200.000 en maximaal € 2 miljoen. De looptijd is twee tot vier jaar. De aflossingsschema’s zijn flexibel en de overheid stelt zich borg voor 75% van het krediet. Als onderdeel van de StartGreen-groep faciliteert financieringsplatform Oneplanetcrowd de financiering voor de ondernemers. Ondernemers kunnen zich hier aanmelden. De leningen kunnen tot 1 april 2021 verstrekt worden.

De RVO selecteert financiële instellingen die de BMKB-C mogen verstrekken. Sinds kort is het ook mogelijk dat niet-bancaire financiers geaccrediteerd worden. StartGreen is de accreditatie van RVO formeel aan het afronden en verwacht eind augustus de eerste leningen te kunnen verstrekken.

Share Button