Maximale PRI-score voor ACTIAM

Bron
ACTIAM

ACTIAM heeft weer hoge ogen gegooid in het onderzoek van Principles for Responsible Investment (PRI). Jaarlijks doet het PRI onderzoek naar de implementatie van het beleggingsbeleid van vermogensbeheerders om daarmee verantwoorde investeringen te stimuleren. ACTIAM behaalde dit jaar op maar liefst alle 14 onderdelen de hoogst haalbare score (A+).  Het complete overzicht met de PRI-scores van ACTIAM is te vinden op de website.

Ambities

Dennis van der Putten, Director Sustainability & Corporate Strategy van ACTIAM: “Wij zijn trots op deze toekenning door de PRI en het bevestigt onze toonaangevende positie op het gebied van duurzaam beleggen. Het resultaat helpt ook om onze ambitie verder aan te scherpen. Door de lat continu hoger te leggen, optimaliseren we zowel het financieel als het sociaal rendement. Daarbij werken we toekomstgericht en richten wij ons op wat financieel-materieel is. Welke bedrijven hebben grote financiële risico’s door ontwikkelingen zoals klimaatverandering, waterverbruik, menselijk kapitaal en grondstoffenschaarste? Niet alleen het inzicht dat de PRI biedt, maar ook de kennisuitwisseling en de samenwerking door de PRI-ondertekenaars helpt bij de implementatie van het Klimaatakkoord van Parijs en de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals).

Share Button