Topscore voor PMT in verantwoord beleggen onderzoek Verenigde Naties

Bron
PMT

PMT heeft opnieuw de hoogste scores behaald voor zijn verantwoord beleggen beleid in het jaarlijkse onderzoek van de United Nations Principles for Responsible Investmens (UNPRI). Het is het vierde jaar op rij dat PMT zo hoog scoort.

Op alle onderdelen – van beleid en managerselectie tot en met uitvoering en monitoring – behaalde PMT een A of A+ score, op een schaal van E tot A+. PMT behoort daarmee tot de kopgroep van de aangesloten institutionele beleggers. De UNPRI is de belangrijkste wereldwijde organisatie op het gebied van verantwoord beleggen. Met meer dan 3.000 aangesloten institutionele beleggers, banken en vermogensbeheerders spant de UNPRI zich in om verantwoord beleggen verder te ontwikkelen en thema’s als milieu, samenleving en goed ondernemingsbestuur (de ‘ESG-criteria’) te betrekken in beleggingen.

PMT ondertekende de UNPRI-principes al in 2007. Onderdeel daarvan is dat de aangesloten beleggers jaarlijks rapporteren over de voortgang op het gebied van verantwoord beleggen en daarvoor van de UNPRI een score krijgen.

Share Button