Biologische groenten- en fruitleverancier Organto nu ook genoteerd op de Deutsche Börse

Organto Foods, de biologische groenten- en fruitleverancier is nu ook genoteerd op de beurs in Frankfurt (Deutsche Börse, OGF). Organto is sinds 2015 te vinden op de TSX Venture Exchange (OGO). De biologische groenten- en fruitleverancier heeft de ambitie om de wereld te verduurzamen door biologische vraag en aanbod wereldwijd bij elkaar te brengen en door het vermarkten van biologische producten onder het label ‘I Am Organic’. Organto heeft onlangs de ‘Green Deal’ van de Europese Commissie omarmd en wil samen met supermarkten en groothandels het aandeel biologisch groenten en fruit substantieel verhogen.

We zijn supertrots dat we genoteerd zijn op de FSE. Nu kunnen we eindelijk voldoen aan de stijgende Europese vraag om onderdeel te zijn van ons bedrijf en onze missie. De ambitie is om door te groeien tot de grootste biologische groenten- en fruitleverancier van de wereld. Deze tweede beursnotering draagt daar zeker aan bij.” – Rients van der Wal, CEO Organto Europa.

Frankfurt Stock Exchange

De FSE is de grootste effectenbeurs van Duitsland en de op drie na grootste beurs in de wereld als het om omzet en effectenhandel gaat. Met de genoemde beursnotering geeft Organto Foods antwoord op de stijgende beursvraag in Europa naar duurzame biologische voedselbedrijven. De notering maakt het voor Europese beleggers eindelijk gemakkelijk om te investeren in Organto en zo bij te dragen aan de internationale groei van biologische fruit- en groentehandel.

Green Deal: “Van Boer naar Bord”

De Europese Commissie heeft middels de Green Deal een ambitie gesteld dat 25% van het landbouwareaal biologisch moet zijn in 2030. Het huidige aandeel biologisch in supermarkten was in 2019 slechts 3,2%. Organto ziet het als haar taak om de retail de komende tien jaar te helpen bij het verwezenlijken van de nodige groei en introduceert de ‘Organto Green Deal’. Een plan op maat om het biologisch alternatief te bieden, het aandeel uit te breiden en zo de ambitieuze doelstelling van 25% biologisch in 2030 waar te kunnen maken.

I Am Organic

Naast het samenbrengen van biologisch vraag en aanbod, heeft Organto ook een biologisch productlabel “I Am Organic”. Een opvallende verpakking dat opvalt in het schap en herkenbaar biologisch is. Waar mogelijk zijn de biologische groenten en fruit gebrandmerkt of verpakt in volledig afbreekbaar materiaal om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Over Organto Foods

Organto is een internationaal gevestigde leverancier van biologische groenten en fruit. Het bedrijf is opgericht in Canada en wordt gedreven door de groeiende consumentenvraag naar gezonde en biologische producten wereldwijd. Organto hanteert een ‘van boer naar bord’ strategie en is volledig transparant als het om productie, logistieke-, verwerking- en groeiprocessen gaat. Organto opereert wereldwijd in landen als Mexico, Peru, Colombia, Kenia, Italië, Spanje, Marokko en Nederland. De komende jaren wil Organto doorgroeien tot de nummer één van de wereld.

Share Button