Catena Investments kondigt green bond emissie van First Green Capital aan op het handelsplatform van Nxchange

Catena Investments kondigt vandaag in samenwerking met handelsplatform Nxchange een green bond uitgifte aan van EUR 2.000.000 (rente 5,5% op jaarbasis) met een looptijd van 10 jaar. De introductie betreft een uitgifte van groene obligaties van First Green Capital Investments I GmbH (First Green Capital), een ontwikkelaar van en investeerder in zonneparken met een solide positie in de Duitse zonne-energiemarkt. First Green Capital’s uitgifte is geaccrediteerd met de bovengemiddelde duurzaamheidsbeoordeling B+, en is de eerste Duitse zonneparkinvesteerder op een Nederlandse beurs.

First Green Capital’s missie is het versnellen van de energietransitie, en beoogt deze missie te volbrengen door het ontwikkelen en exploiteren van zonneparken in Duitsland. First Green Capital’s kerncompetenties bestaan ​​uit projectontwikkeling, projectmanagement, asset operating en performance management, en werkt voor onderhoudsactiviteiten samen met sterke lokale partners. First Green Capital is een niche speler door zich te richten op het realiseren van kleinere zonneparken in een zich razendsnel ontwikkelende Duitse markt. First Green Capital zal de uitgifte van groene obligaties gebruiken om verdere groei te realiseren.

First Green Capital heeft een Second Party Opinion aangevraagd bij rfu (Reinhard Friesenbichler Unternehmensberatung), een aanbieder van duurzaamheidsonderzoek, audits voor duurzame financiële instrumenten en andere diensten met betrekking tot duurzaam beleggen. De groene bedrijfsobligatie van First Green Capital is geaccrediteerd met de bovengemiddelde duurzaamheidsbeoordeling B +.

Het totaalbedrag dat First Green Capital wil uitgeven met deze obligatie, die genoteerd gaat worden  op Nxchange is EUR 2.000.000. Investeerders kunnen zich vanaf 4 september 2020 inschrijven voor de 10-jarige lineaire groene obligaties met een jaarlijks rendement van 5,5%. Het minimum inschrijvingsbedrag is EUR 500,00, gelijk aan vijf obligaties met elk een nominale waarde van EUR 100,00.

De bijbehorende aanbiedingsdocumenten voor deze uitgifte zijn beschikbaar. Geïnteresseerde investeerders kunnen zich laten informeren door Catena Investments, de Nominated Advisor van First Green Capital, of via www.nxchange.com/firstgreencapital

Catena Investments startte in februari 2020 een samenwerking met Nxchange. De doelstelling is om gezamenlijk ondersteuning te gaan bieden bij de toenemende vraag van snelgroeiende bedrijven en initiatieven naar financiering op de kapitaalmarkt. Catena Investments is een corporate finance en investmentmanagementbedrijf met een focus op duurzame, innovatieve projecten en groeibedrijven. De uitgifte van First Green Capital zal de eerste plaatsing voor Catena Investments zijn in de samenwerking met Nxchange.

Share Button