Nxchange en OnePlanetCrowd bouwen samen aan een duurzame beurs voor de toekomst

Twee handelsplatformen hebben de krachten gebundeld. Oneplanetcrowd zal duurzame ondernemers en energieprojectontwikkelaars selecteren en introduceren om hen via de beurs gemakkelijker toegang te geven tot groeikapitaal. Door de notering op Nxchange kunnen deze beleggingen actief worden verhandeld. Het eerste gezamenlijke project van OnePlanetCrowd en Nxchange wordt de eerste beursgenoteerde groenobligatie, die uitgegeven wordt door First Green Capital Investments.

Een transitie naar een duurzamere economie is een van de belangrijkste onderwerpen van dit moment. Een duurzamere economie vergt enorme investeringen. De kapitaalmarkt speelt een grote rol voor de financiering van initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Nxchange en Oneplanetcrowd zullen zich met name richten op het noteren van projecten waar institutionele beleggers in kunnen investeren. Naast deze professionele beleggers zullen partijen er altijd naar streven om ook particulieren de mogelijkheid te geven om deel te laten nemen in deze projecten.

Beleggers krijgen zo de mogelijkheid om zowel via Oneplanetcrowd als Nxchange in deze duurzame projecten te investeren. Tevens werken partijen samen om een beursnotering in duurzame projecten te vergemakkelijken. De samenwerking zal bedrijven of projecten met een duurzaam karakter de mogelijkheid bieden om snel en gemakkelijk hun effecten aan te bieden aan een veel bredere kring van beleggers, die op hun beurt tegelijkertijd toegang krijgen tot een veel grotere en bredere verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden met een duurzaam karakter.

De eerste gezamelijke introductie betreft een uitgifte van groene obligaties van First Green Capital Investments I GmbH (First Green Capital), een ontwikkelaar van en investeerder in zonneparken in de Duitse zonne-energiemarkt. First Green Capital’s uitgifte is geaccrediteerd met de bovengemiddelde duurzaamheidsbeoordeling B+. Het totaalbedrag dat First Green Capital wil uitgeven is EUR 2.000.000.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 4 september 2020 inschrijven voor de 10-jarige lineaire groene obligaties met een jaarlijks rendement van 4,5%. Het minimum inschrijvingsbedrag is EUR 500,00, gelijk aan vijf obligaties met elk een nominale waarde van EUR 100,00. Zij kunnen dit rechtstreeks op de site van Nxchange doen of via de site van Oneplanetcrowd.>“Marleen Evertsz,

CEO en oprichter van Nxchange zegt: Wij zijn van mening dat het tijd is om onze rol te pakken in de transitie naar een moderne duurzame wereld en projecten te bevorderen die hier een bijdrage aan leveren. We zijn verheugd om samen te werken met Oneplanetcrowd en onze krachten te bundelen bij het bouwen van de Next Generation Stock Exchange.”

Maarten de Jong, commercieel directeur mede-oprichter Oneplanetcrowd: “Met deze samenwerking kunnen we ontwikkelaars van duurzame energieprojecten en ondernemers de mogelijkheid geven om naast ons aanbod van directe financieringen, ook een beursnotering te geven. Zo hebben zij meer toegang tot groeigeld. Voor de investeerders worden lange termijn beleggingen, zoals aandelen en obligaties, aantrekkelijker omdat zij tussentijds hun belegging kunnen verkopen op de marktplaats van Nxchange. Dit is weer een belangrijke innovatiestap voor crowdfinance en alternatieve financiering.”

Share Button