ACTIAM gekwalifieerd als ‘PRI World Leader klimaatrapportage’

Bron
Actiam

Vermogensbeheerder ACTIAM is gekwalificeerd als World Leader 2020 door de Principles for Responsible Investments (PRI). ACTIAM behoort tot de absolute wereldtop van duurzame investeerders. ACTIAM wordt als koploper als voorbeeld gesteld voor de uitstekende manier van beleggen rondom het thema klimaat. De manier van beleggen, de diverse initiatieven alsook de wijze van rapporteren wordt als toonaangevend gezien.

De Leaders Group 2020 richt zich dit jaar specifiek op het thema ‘klimaatrapportage’. De kwalificatie van ACTIAM kwam tot stand na een zorgvuldig evaluatieproces gericht op de het trackrecord, de allesomvattendheid van de gebruikte methodiek, de transparantie alsook een volledig geïntegreerd beleggingsbeleid in lijn met de TCFD (Taskforce on Climate-related Financial Disclosures).

Toonaangevende positie

Dennis van der Putten, Director Sustainability & Corporate Strategy van ACTIAM: “Wij zijn vereerd dat ACTIAM zich kwalificeert tot deze selecte groep van asset managers en asset owners. Klimaatverandering blijft het belangrijkste duurzaamheidsthema waarmee beleggers worden geconfronteerd. Het is daarbij belangrijk je te richten op de financieel-materieel belangrijke onderwerpen. ACTIAM deelt graag haar toekomstgerichte aanpak om de lat binnen de hele financiële sector hoger te leggen.” Fiona Reynolds, CEO PRI: “Ik feliciteer  ACTIAM van harte met het kwalificeren voor de Leaders Group van 2020. Dit is een formele erkenning van de vooruitstrevende aanpak van en transparante verantwoording over het thema klimaat.

Kijk hier voor het volledige Leaders’ Group Report.

Share Button