The LIVEKINDLY Collective haalt €115 miljoen aan funding op

The LIVEKINDLY Collective, een wereldwijd toonaangevend collectief van plantaardige merken, maakt vandaag een succesvolle additionele kapitaalinjectie van €115 miljoen bekend. Dit bedrag werd opgehaald onder leiding van Blue Horizon Corporation bij onder andere Trustbridge Partners, internationale investeringsmaatschappij EQT, Griffith Foods en bestaande aandeelhouders.

De recent opgehaalde funding komt bovenop de €200 miljoen die eerder dit jaar is opgehaald en zal worden ingezet om de missie van the LIVEKINDLY Collective versnelt te voltooien: het huidige, niet-duurzame en op vlees gefocuste wereldwijde voedselsysteem op de schop gooien door gezondere, duurzame en lekkere plantaardige alternatieven wereldwijd toegankelijk te maken voor de consument.

Het merendeel van de opbrengst zal worden gebruikt om de capaciteit voor plantaardige productie te verhogen, en te zorgen voor succesvolle lanceringen en expansies van de merken die reeds bij het collectief zijn aangesloten; Fry Family Food Co., LikeMeat en Oumph!. Daarnaast gaat een gedeelte van de funding naar de ontwikkeling van nieuwe producten, waaronder plantaardige kip en eieren.

We zien dat de belangstelling onder beleggers voor onze vegan movement aanzienlijk toenemen,” zegt Kees Kruythoff, CEO en voorzitter van the LIVEKINDLY Collective. “Alles wat wij doen gebeurt op ethische en duurzame wijze en daarnaast zijn wij in staat om snel op te schalen en zo het de tranformatie van het huidige wereldwijde voedselsysteem te accelereren.”

De wereldwijde vraag van consumenten naar plantaardige, duurzame, en gezonde vlees- en kip alternatieven groeit snel. Onze missie sluit hier naadloos op aan. Dit biedt waardevolle kansen voor investeerders.” aldus David Knopf, Chief Financial Officer van the LIVEKINDLY Collective.

Share Button