Trunkrs ontvangt investering van SET Ventures voor verdere verduurzaming bezorgdienst

Bron
Trunkrs

Trunkrs, specialist in Same Day en Next Day delivery, heeft een nieuwe investeringsronde van EUR 2,2 miljoen succesvol afgerond. SET Ventures leidt de investeringsronde, waar ook Ponooc aan deelneemt. Dankzij deze investering zet Trunkrs de volgende stappen in de verduurzaming van het bezorgproces. De investering komt bovenop de EUR 3,5 miljoen die het bedrijf eind 2019 al ophaalde bij het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) en Ponooc.

Trunkrs verovert sinds enkele jaren in enorm tempo de Nederlandse markt voor ‘Same Day’ en ‘Next Day’ pakketbezorgingen door zijn premium service richting zowel webshops als hùn klanten. Het bedrijf biedt niet alleen snelle en betrouwbare levering, maar heeft ook als missie alle pakketbezorgingen duurzaam te maken.

Jan Wijn, CEO van Trunkrs: “Met de groei van de e-commercemarkt neemt ook het aantal bezorgbewegingen toe, met alle gevolgen voor milieu en omgeving van dien. Wij zijn overtuigd dat pakketbezorging klantvriendelijker, slimmer en duurzamer kan. We zijn trots dat we goede partners als SET Ventures, Ponooc en AKEF aan ons weten te binden. Nu is het tijd de volgende stappen te zetten in het verder verduurzamen van onze bezorgservice”,

100% Uitstootvrij bezorgen

Met de opbrengsten van deze ronde zal Trunkrs zijn unieke positie binnen de Nederlandse Same Day en Next Day bezorgingsmarkt verder versterken en uitbreiden. Met 99% tijdige leveringen en met veruit de hoogste Trustpilot-score van alle Nederlandse bezorgdiensten, onderscheidt Trunkrs zich door zijn snelheid, klantgerichtheid, betrouwbaarheid en duurzaamheidsdoelstelling. Het is de ambitie om in 2022 100% uitstootvrij te kunnen bezorgen. Dit alles is mogelijk door het innovatieve softwareplatform dat alle betrokkenen gedetailleerd inzicht geeft in de gehele bezorgketen en hiermee het optimaal dynamisch plannen van pakketbezorgingen mogelijk maakt. Daarnaast profiteert Trunkrs van een slim ‘asset-light’ businessmodel waarbij de flexibele schil van bezorgpartners snel op- en afgeschaald kan worden, afhankelijk van de drukte. Dankzij Trunkrs worden er 30% meer kilometers gereden met bestaande wagens, waardoor vervanging door elektrische modellen financieel aantrekkelijk wordt.

Wijn vervolgt: “SET Ventures heeft bewezen expertise in het internationaal opschalen van technologiebedrijven en een breed netwerk binnen de elektrische laadmarkt. Ponooc heeft een uitgebreid netwerk binnen de duurzame mobiliteit. Met hun ervaring en expertise zullen deze partners onze groei- en elektrificeringsambitie zeker helpen versnellen.

Julia Padberg, Principal bij SET Ventures: “Jan en zijn team brengen de werelden van e-commerce, logistiek en IT samen en spelen vroeg in op de groeiende markttrend richting elektrificeren van transport, waardoor wij een enorme verdere groei van Trunkrs voorzien. Hierbij kan Trunkrs een interessante positie nemen in het verbinden van mobiliteit met het energiesysteem van de toekomst.

Huidige investeerder Ponooc nam ook deel aan deze ronde. Max van Zoest: “In de bezorgingsmarkt zijn snelheid, klantgerichtheid, leverbetrouwbaarheid en in toenemende mate duurzaamheid de basis voor succes. Trunkrs heeft zich al sterk bewezen op de eerste drie gebieden en kan zich met de investeringen van AKEF en SET Ventures verder ontwikkelen als voorloper in duurzame bezorging. Hierbij zien wij kansrijke samenwerkingen tussen Trunkrs en andere Ponooc ventures zoals Dockr.

Share Button