ABN AMRO ETF investeert in groei windenergie-activiteiten Fiberline

Bron
ABN AMRO

ABN AMRO Energy Transition Fund (ETF) heeft 34% van de aandelen gekocht in Fiberline Composites A/S (“Fiberline”), een Deense fabrikant van composietmaterialen.

Met deze transactie krijgt Fiberline de financiële draagkracht om haar activiteiten (internationaal) uit te breiden. Fiberline is actief in de productie van componenten voor het blad van windmolens, en maakt gebruik van pultrusie-techniek voor glas- en koolstofvezel materialen. In de afgelopen vijf jaar is het bedrijf met meer dan 300% gegroeid en de groeiverwachting voor de komende vijf jaar is vergelijkbaar. De ambitie van Fiberline is om haar klanten wereldwijd te bedienen door op meerdere continenten productiefaciliteiten te vestigen.

ABN AMRO ETF heeft een heldere investeringsstrategie voor duurzame technologie, waar Fiberline mooi op aansluit. Zelf had Fiberline groeikapitaal nodig om haar strategie uit te voeren.

Investeren in bedrijven met sleutelrol in de energietransitie

Pieter Smit, Investment Director bij ABN AMRO ETF: “Fiberline heeft al aangetoond hun innovatieve materialen goed te kunnen toepassen in de langste en meest geavanceerde windbladen ter wereld. Het bedrijf sluit perfect aan bij onze strategische pijler, naast andere pijlers, om te investeren in bedrijven die een sleutelrol kunnen spelen in het versnellen van de energietransitie.”

Technologie cruciaal voor lange sterke bladen

Fiberline is verheugd met de nieuwe mede-eigenaar. CEO Ole Arenfeldt Jansen: “We zijn trots op het aantrekken van zo’n sterke en serieuze investeerder. Al ruim 30 jaar zijn we de meest vooraanstaande marktspeler voor pultrusies van glas- en koolstofvezel. We kijken ernaar uit onze groeistrategie voor windbladen nu te gaan versnellen. Geavanceerdere bladen zijn cruciaal voor windenergie-activiteiten. Naarmate de bladen steeds langer en sterker worden, zijn glas- en koolstofvezel componenten onmisbaar.”

De transactie vindt plaats na goedkeuring van het Bundeskartelambt, de Duitse concurrentie autoriteit.

Foto: ABN AMRO

Share Button