SDG-strategie van DWS overschrijdt miljard euro al in tweede jaar na lancering

Bron
DWS

Het beheerd vermogen van de fondsen DWS Invest SDG Global Equities en DWS SDG Global Equities heeft de grens van één miljard euro overschreden. De mijlpaal werd al in het tweede jaar na de lancering van de fondsstrategie bereikt en past binnen de groeiende belangstelling van beleggers voor duurzame beleggingen.

Kern van de beleggingsaanpak van de twee fondsen zijn de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties (VN). De SDG’s vormen de bouwstenen van de economische, sociale- en milieuaspecten van duurzame ontwikkeling. Fondsbeheerder Paul Buchwitz belegt in bedrijven waarvan de omzet bijdraagt aan ten minste één van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen. “Beleggers kunnen er dus zeker van zijn dat de bedrijven in de portefeuille niet alleen duurzaam zijn, maar ook specifiek werken aan de bestrijding van honger en armoede, het bieden van toegang tot hoogwaardig onderwijs of het bereiken van andere VN-duurzaamheidsdoelen”, zegt Buchwitz.

Share Button