BlackRock versterkt toekomstgerichte duurzaamheidsanalyses en rapportagemogelijkheden van Aladdin met strategisch partnerschap met Clarity AI

Bron
BlackRock

BlackRock Inc. heeft vandaag een minderheidsinvestering aangekondigd in Clarity AI, een duurzaamheidsanalyse- en datawetenschapsplatform, terwijl het bedrijf blijft investeren in het leveren van analyses en software voor duurzame beleggingen voor klanten. BlackRock zal de mogelijkheden van Clarity AI integreren met Aladdin®, het end-to-end besturingssysteem van BlackRock voor beleggingsprofessionals.

Clarity AI gebruikt big data en machine learning om bruikbare inzichten op het gebied van duurzaamheid en impact te creëren en deze uit te breiden naar een uniek breed universum van bedrijven, landen en lokale overheden. Zijn gepatenteerde technologie en datawetenschapsmogelijkheden voor milieu- en maatschappelijke impact analyseren meer dan 30.000 bedrijven, verspreid over bijna 200 landen. Clarity AI ondersteunt ook regelgevings- en klantrapportages om beleggers te helpen te voldoen aan nieuwe openbaarmakingsverplichtingen op het gebied van duurzaamheid.

“Investeerders zijn enthousiast over duurzaamheid als een cruciale overweging bij het beheren van onmiddellijke en toekomstige risico’s, en betere gegevens zijn hierbij de basis,” aldus Mary-Catherine Lader, hoofd van Aladdin Sustainability bij BlackRock. “Aangezien BlackRock duurzaamheid tot de standaard voor beleggen maakt, zetten we ons in om de normen voor ESG-gegevens en -technologie te verhogen. We investeren in nieuwe analyses en software in Aladdin en integreren ook mogelijkheden van strategische partners zoals Clarity AI, zodat klanten de maatschappelijke en ecologische impact en risico’s van hun investeringen kunnen begrijpen. De mogelijkheden van Clarity AI maken gebruik van machine learning om Aladdin-klanten te helpen een breder spectrum van bedrijven te analyseren, hun openbaarmakingsverplichtingen na te komen en een duurzamer portfolio op te bouwen.”

“De investering van BlackRock in Clarity AI en de integratie van onze capaciteiten en uitgebreide ESG-, duurzaamheids- en impactgegevens in het Aladdin-platform van BlackRock zullen transformatief zijn, waardoor de gegevens en analyses van Clarity AI beschikbaar komen voor meer van ‘s werelds grootste en belangrijkste beleggers,” stelde Rebeca Minguela, oprichter en CEO van Clarity AI. “Deze strategische samenwerking met BlackRock weerspiegelt de groeiende vraag naar onze innovatieve benadering om investeerders te helpen de impact van bedrijven op onze samenleving en planeet in te schatten.”

De vraag naar duurzaam beleggen nam in 2020 snel toe. Wereldwijde beleggers in beleggingsfondsen en ETF’s hebben in de 12 maanden tot november 2020 $ 326 miljard in duurzame activa geïnvesteerd, een stijging van 97% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar1. Bovendien laat een recente enquête2 onder wereldwijde beleggers zien dat hun allocatie aan ESG-strategieën naar verwachting tot 2025 zal verdubbelen. Binnen de enquête2 noemde 53% van de respondenten zorgen over ‘slechte kwaliteit of beschikbaarheid van ESG-gegevens en -analyses’ als hun grootste belemmering om over te gaan op duurzame beleggingen. Naarmate meer beleggers zoeken naar manieren om de maatschappelijke en ecologische impact van hun beleggingen te evalueren, zal de behoefte aan verbeterde ESG-gegevens en -analyses in individuele beleggingen en in hele portfolio’s blijven groeien.

Clarity AI bouwt voort op de bestaande duurzaamheidsdataset in het Aladdin-platform met aanvullende toekomstgerichte duurzaamheidsanalyses en -modellen, gegenereerd op basis van gegevens over bedrijven. Deze inzichten vormen een aanvulling op de traditionele ESG-openbaarmakingen van bedrijven.

Deze investering is de nieuwste stap van het Aladdin-platform van BlackRock, terwijl het bedrijf blijft investeren in de duurzaamheidscapaciteiten ervan. Vorig jaar werden 1.200 duurzaamheidsstatistieken en gevestigde datapartnerschappen toegevoegd om investeerders te helpen inzicht te krijgen in ESG- en fysieke klimaatrisico’s en -kansen.

BlackRock heeft onlangs ook Aladdin Climate onthuld, dat investeerders helpt klimaatrisico’s te begrijpen en ernaar te handelen. Het is de eerste softwareapplicatie die investeerders maatstaven biedt voor zowel het fysieke risico van klimaatverandering als het overgangsrisico naar een koolstofarme economie op portfolio’s.

BlackRock zal zich voegen bij bestaande investeerders, waaronder Deutsche Börse, Kibo Ventures, Mundi Ventures, Seaya Ventures en Founders Fund.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Share Button