NN Investment Partners versterkt het Sustainable & Impact-aandelenteam met nieuwe senior leden

NN Investment Partners (NN IP) kondigt aan dat Paul Schofield, Jeremy Kent en Pieter van Diepen per 1 april toetreden tot het Sustainable & Impact Equity-team. Zij gaan werken vanuit Londen en Den Haag.

Paul Schofield wordt Head of Sustainable & Impact Equity en zal in die rol leidinggeven aan 19 ervaren beleggingsprofessionals die de succesvolle Sustainable & Impact Equity-range van NN IP beheren. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in aandelenbeleggen en komt over van Allianz Global Investor (AllianzGI). Daar was hij Lead Portfolio Manager van de Sustainable Equity-range en een aantal andere wereldwijde aandelenstrategieën. Paul komt te vallen onder Jeroen Bos, Head of Specialised Equity and Responsible Investing.

Jeremy Kent wordt senior portefeuillemanager voor de Sustainable Equity-fondsen van NN IP en stapt ook over van AllianzGI. Hij heeft meer dan 13 jaar relevante ervaring en was bij zijn vorige werkgever senior portefeuillemanager voor de wereldwijde duurzame aandelenstrategieën. Jeremy komt te vallen onder Paul Schofield. Samen hebben Paul en Jeremy een sterk trackrecord in aandelenbeleggen en de integratie van duurzaamheid en ESG. Zowel Paul als Jeremy was lid van de ESG-commissie en de Proxy Voting-commissie van AllianzGI.

Pieter van Diepen wordt hoofd van het Sustainable and Equity-analistenteam van NN IP, dat bestaat uit zeven buy-side analisten en twee datawetenschappers. Daarnaast wordt hij senior analist voor de FinTech en Financial Inclusion-waardeketen. Hij komt te vallen onder Paul Schofield. Pieter komt over van Aberdeen Standard Investments, waar hij Investment Director was in het wereldwijde aandelenteam. Pieter heeft meer dan 12 jaar ervaring op de financiële markten. Daarnaast breidt het analistenteam uit met drie nieuwe leden: Giovanna Petti (Environmental Solutions & Materials), Dirk-Jan Dirksen (Digital Transformation) en Jeff Meys (Consumer Trends) gaan per direct aan de slag in hun nieuwe rol.

Jeroen Bos, Head of Specialised Equity & Responsible Investing bij NN Investment Partners: “We zijn erg blij met de komst van zes nieuwe teamleden. Paul, Jeremy en Pieter brengen een schat aan ervaring en kennis op het gebied van aandelenbeleggen en duurzaamheid mee naar NN IP en passen perfect bij onze verantwoord beleggen-filosofie. Ze zijn erg goed in staat om direct waarde toe te voegen aan onze beleggingsprocessen voor duurzame en impact-aandelen, wat ten goede komt aan onze klanten. Deze aanstellingen onderstrepen nog maar eens onze ambitie om toonaangevend te blijven op het gebied van verantwoord beleggen, een gebied waarop we al lang en sterk aanwezig zijn en waarin we blijven investeren.”

Het Sustainable & Impact Equity-team van NN IP beheert ongeveer EUR 15 miljard* in verschillende strategieën. Lees meer over de Duurzaam & Impact-aandelenstrategieën van NN IP.

*Per 30 september 2020

Share Button