Vegan Masters’ community sharefunding binnen 3 dagen meer dan 400 voorinschrijvingen

Vegan Masters, het landelijk plantaardige convenience food concept, gaat eind januari een community sharefunding campagne lanceren waarbij consumenten en bedrijven een aandeel kunnen kopen in het bedrijf. De vooraankondiging en mogelijkheid tot voorinschrijving voor klanten heeft al geleid tot meer dan 400 aanmeldingen in 3 dagen. Vegan Masters zoekt aandeelhouders om hun missie: het ‘veganizen’ van de wereld te versnellen. Plantaardig eten is beter voor de mensen, dieren en wereld. Aandelen zijn verkrijgbaar via sharefunding platform Eyevestor.com. Investeren kan vanaf 100 euro. Het doel is om 550.000 euro op te halen. Voorinschrijving kan via https://veganmasters.nl/aandelen

Groei in coronatijd

Vegan Masters kijkt terug op een succesvol eerste jaar. Het bedrijf startte eind 2019 en wist ondanks corona een omzet van 900.000 euro te realiseren. Met hun vegan convenience food hebben zij al meer dan 84.500 kg CO2-equivalent, 16.186.000 liter water en bijna 1400 dierenlevens bespaard. Danny Galiart, co-founder van Vegan Masters: “Wij vergelijken ons graag met de elektrische auto, die heeft ook moeten knokken om van zijn stoffige imago af te komen, net zoals veganisme. Nu wordt vegan eten gezien als meer uitdagend, sexyer en duurzamer. Die uitdaging hebben wij moeten overwinnen door onze maaltijden nog lekkerder te maken dan de non-vegan versie. Onze prijzen zijn al concurrerend maar als ze nu eens zouden stoppen met de subsidies op vlees, dan is plantaardig eten altijd voordeliger en de betere keuze. Je verkleint je milieu-voetafdruk, het voorkomt een heleboel dierenleed, en je loopt minder kans op verschillende chronische ziektes.”

Expansie

Inmiddels heeft Vegan Masters meer dan 11.000 klanten aan zich weten te binden. “Wij zijn enorm trots dat zij ons beoordelen met een 8.7. Wij zien veel mogelijkheden voor verdere groei. Zo willen we dit jaar expanderen naar België en gaan we ons shop-in-shop concept met dark kitchens verder uitbreiden. Onze maaltijden zullen straks overal in de Randstad binnen 45 minuten warm bezorgd worden. Om dit te realiseren hebben we kapitaal nodig. We geloven dat delen vermenigvuldigen is en daarom stellen we een deel van onze aandelen beschikbaar. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te motiveren om vaker 100% plant-based te eten, door de lekkerste vegan convenience maaltijden te maken,” aldus co-founder Kirsten Gielen.

Share Button