Documentaire: Financiering van de Circulaire Economie

Partijen uit de financiële wereld, ondernemers en de overheid hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: de transitie naar de circulaire economie versnellen. Toch blijkt dit in de praktijk nog lastig. Circulaire ondernemers krijgen financiering vaak niet rond. Banken en andere investeerders hebben grootste plannen wat betreft de circulaire economie, maar lopen tegen knelpunten aan in risicomodellen, wet/regelgeving en meer. In juli 2020 heeft een ronde tafel plaatsgevonden waar alle partijen uit de financiële wereld om tafel zijn gegaan met Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). Tijdens dit overleg zijn vijf actielijnen opgesteld om de financiering van de circulaire economie op te schalen en te versnellen. O.a. Stientje van Veldhoven, bankiers en circulaire ondernemers komen aan het woord in een nieuwe documentaire. Zij spreken een gezamenlijke “call to action” uit en schetsen de problematiek rondom de funding gap voor de circulaire initiatieven.

Bekijk hier de documentaire:

Circulair ondernemen from Wirtz Film & Experience on Vimeo.

In december 2020 was de werkconferentie met de financiële sector over de financiering van de circulaire economie. De aangesloten partijen zijn gecommitteerd om hiermee verder aan de slag te gaan. In deze korte video vertelt Roald Lapperre hoe en op welke vlakken er aan deze problematiek gewerkt zal worden: vimeo.com/506125006

Share Button