Benoeming Peter Blom in de raad van commissarissen van DNB

Peter Blom is per 1 september 2021 benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van De Nederlandsche Bank. 

Op voordracht van de RvC heeft minister van Financiën Hoekstra als aandeelhouder besloten tot de benoeming. Blom treedt toe als achtste lid van de RvC, met een financiële sector profiel. Met de komst van Blom is de raad op volle sterkte.

Peter Blom is thans bestuursvoorzitter van Triodos Bank, maar zal per mei 2021 terugtreden. Hij zal in zijn werkzaamheden als RvC-lid DNB een afkoelingsperiode hanteren ten aanzien van het bancaire toezicht van DNB.

Voorzitter RvC Wim Kuijken is verheugd over de benoeming: “Met de komst van Blom wordt de RvC versterkt met bestuurlijke ervaring in de financiële sector. Peter Blom brengt daarbij veel kennis en ervaring op het gebied van duurzaam bankieren, wat voor DNB een belangrijk aandachtspunt is”.

Share Button