Licht voor 400 schoolkinderen in Zimbabwe

Bron
Stan&Wende

Partner

Een cheque voor ruim 400 hightech ledlampjes op zonne-energie. Die ontvangt duurzame ondernemer Maurits Groen (WakaWaka) woensdag 24 februari van de 8-jarige Wende. Met de lampen kunnen kinderen in Mutare (Zimbabwe) ook als het donker is, huiswerk maken.

Wende is de dochter van Wouter van Leusen, medeoprichter van Stan&Wende Duurzaam Beleggen. ‘Door de lampen gaan de schoolprestaties van de kinderen er vaak enorm op vooruit,’ aldus Van Leusen.

Licht voor hele gezin

Met de WakaWaka kunnen kinderen ook veiliger naar huis lopen. En hun ouders kunnen doorwerken of koken als het donker is. Mutare is de vierde stad van Zimbabwe maar grote delen zijn niet aangesloten op het lichtnet. Eén lamp brengt licht voor een heel gezin.

Sociale ondernemer

‘We zijn heel erg blij met zo’n sociale ondernemer als Stan&Wende,’ zo vertelt Maurits Groen, mede-oprichter van WakaWaka en winnaar van de Duurzame 100 van Dagblad Trouw. ‘Wij vinden dat elektriciteit iets is waarop iedereen recht heeft. Deze donatie uit handen van Wende levert daar een geweldige bijdrage aan.’

 

Share Button