BMO GAM versterkt fiduciair team met klimaatexpert Manuel Adamini

BMO Global Asset Management (BMO GAM ) heeft Manuel Adamini benoemd tot Senior Responsible Investment Strategist. Met de benoeming breidt de vermogensbeheerder opnieuw haar fiduciaire team uit, ditmaal specifiek met een expert die klanten helpt met de ESG-integratie van mandaten en portefeuilles.

Manuel Adamini (42) brengt veel ervaring mee op het gebied van verantwoord beleggen. Hij was Head of Investor Engagement bij de Britse denktank Climate Bonds Initiative, Head of Responsible Investment bij de Nederlandse vermogensbeheerder Actiam, en lid van het internationale bestuur van de Extractives Industries Transparency Initiative (EITI). Manuel is ook al enkele jaren actief als dagvoorzitter en spreker via de Speakers Academy op congressen over duurzaam beleggen en klimaatverandering.

In zijn nieuwe rol bij het fiduciaire team van BMO GAM zal Manuel institutionele klanten in Nederland adviseren over ESG-strategie, duurzame beleggingen, klimaatrisico’s en nieuwe regulering op dit gebied. Ook gaat hij klanten ondersteunen bij de integratie van ESG-criteria in mandaten en portefeuilles.

Manuel is verheugd om bij een vermogensbeheerder aan de slag te gaan met sterke groeiambities op het vlak van maatschappelijk verantwoord beleggen en ESG. “In deze zeer competitieve markt is BMO GAM een speler met een helder RI/ESG-profiel en mooie toekomstplannen. Ik kijk ernaar uit om klanten te begeleiden bij hum ambitie om meer geld te alloceren naar verantwoorde beleggingen, in het bijzonder klimaatoplossingen.”

De uitbreiding volgt kort op het nieuws dat Justus van Halewijn bij BMO GAM is begonnen als senior Delegated CIO en Martina Korudova het team heeft versterkt in de rol van Portfolio Manager Multi Management. De benoemingen benadrukken de ambitie van BMO GAM om verder te groeien in de fiduciaire markt.

“Duurzaamheid en ESG-integratie zijn speerpunten voor BMO GAM . De komst van een zeer ervaren expert als Manuel zorgt ervoor dat wij onze klanten nog beter kunnen ondersteunen en ze zowel strategisch als praktisch kunnen helpen om de verduurzaming van hun portefeuilles te voltooien”, zegt Bart Kuijpers, Managing Director Nederland en Head of Fiduciary Investment van BMO GAM in Nederland.

Share Button