Startupbootcamp democratiseert impact beleggen met beursgang bij Nxchange voor nieuw duurzaamheidsprogramma

De wereldwijde startup en scale-up accelerator Startupbootcamp maakt, voorafgaand aan de lancering van het Startupbootcamp Sustainability programma, zijn gang naar de beurs via Nxchange. Vanaf vandaag is het daarmee voor beleggers mogelijk om onderdeel uit te maken van een uniek samenwerkingsverband, gericht op het acceleren van de meest kansrijke startups en scale-ups in de techsector, die een waardevolle bijdragen leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties.

Hoewel impact beleggen, oftewel het duurzaam beleggen met een meetbaar positief effect op milieu of maatschappij, tussen 2019 en 2020 met een indrukwekkende 42% groeide tot 715 miljard dollar, bleven dergelijke investeringen veelal voorbehouden aan corporaties en durfkapitalisten. Daarnaast geeft 64% van de vermogensbezitters aan dat er bij impact beleggingen vaak een gebrek is aan robuuste data met betrekking tot het rendement van hun belegging, hetgeen het vertrouwen schaadt en het maken van geïnformeerde beslissingen omtrent verdere beleggingen bemoeilijkt. Met de beursgang komt Startupbootcamp tegemoet aan een groeiend aantal mensen dat middels impact beleggingen maatschappelijke verandering wil bewerkstelligen en democratiseert zij de investeringsmarkt voor duurzaamheid. Het bedrijf biedt daarnaast een investeringsmodel waarbij risicovermindering -en spreiding centraal staan.

“Met Startupbootcamp Sustainability geven we in totaal dertig startups en scale-ups toegang tot een veelvoud aan kennis, tools en contacten, waarmee hun impact op SDGs die toezien op economische, sociale en duurzame inclusie, in korte tijd exponentieel kan worden vergroot”, Aldus Kauan Von Novack, directeur van Startupbootcamp Amsterdam. “Door het creëren van dergelijke kansen worden de risico’s voor onze investeerders aanzienlijk beperkt. Ook wordt het risico gespreid door te beleggen in een divers en écht groen portfolio van de meest kansrijke startups en scale-ups.”

Over Startupbootcamp

Startupbootcamp is een beursgenoteerde groeiversneller en heeft al meer dan 1000 startups en scaleups ondersteund met het opschalingsproces. Start -en scaleups die worden geholpen krijgen hierbij direct toegang krijgen tot een internationaal netwerk van de meest relevante partners, investeerders en mentoren in hun sector. Startupbootcamp werd opgericht in Amsterdam, maar kent inmiddels vestigingen in onder meer Barcelona, San Francisco, Kaapstad, Dubai, Istanboel, Mumbai, Singapore, Rome en New York.

Share Button