NET2GRID voltooit succesvolle Serie B financieringsronde met APG en Shell Ventures

Bron
NET2GRID

NET2GRID is verheugd te kunnen aankondigen dat het met succes een Serie B financieringsronde heeft afgerond, met een gezamenlijke inspanning van APG en Shell Ventures.

NET2GRID geeft nutsbedrijven en energieleveranciers de mogelijkheid om hun eindklanten te voorzien van bruikbare inzichten gebaseerd op de actuele analyse van hun energieverbruik data. Het hart van NET2GRID’s product portfolio wordt gevormd door haar geavanceerde Kunstmatige Intelligentie technologieën die unieke energie-inzichten en energieconsumptie voorspellingen leveren. NET2GRID’s klanten, waaronder E.ON, ENI, NEN Energia en Pure Energie, gebruiken NET2GRID’s SaaS en PaaS oplossingen om de betrokkenheid van eindklanten te vergroten, marketing en operationele kosten te optimaliseren, en energie handelsmodellen te verbeteren.

Met deze investering zal NET2GRID de klantreis en data-analyse mogelijkheden verder optimaliseren, de ontwikkeling versnellen van haar peer-to-peer energiegemeenschappen oplossing, evenals haar virtuele energiecentrale platform (VPP). De investering zal ook de internationale expansie van het bedrijf buiten de Europese markt versnellen.

“We zijn er trots op dat we deze gerespecteerde partners, en hun lange termijn commitment aan NET2GRID’s succes, kunnen toevoegen aan onze investeerders basis”, zegt Bert Lutje Berenbroek, NET2GRID’s oprichter en CEO. “We delen een visie op het creëren van een intelligente, transparante en schonere energiewaardeketen, door het vertalen van energieverbruik gegevens naar slimme, gepersonaliseerde diensten. Deze investeerders zijn een verdere aanvulling op ons bestaande partner ecosysteem, waartoe Samsung, SAP en AWS behoren.”

“Real-time energie-inzicht wordt steeds belangrijker voor consumenten en energieleveranciers, waardoor meer bewustzijn ontstaat over energieverbruik en manieren om energie-efficiënter te worden”, zegt Nienke Vledder, senior portfolio manager ANET bij APG. “Deze inzichten helpen om vraag en aanbod in balans te brengen van de toenemende duurzame energie die op het energienet komt, zoals in Nederland te zien is door – onder andere – wind en zon. NET2GRID is een Nederlands technologiebedrijf met een dataplatform dat consumenten real-time inzicht geeft in hun energiegebruik en zo het terugdringen van energiegebruik stimuleert. NET2GRID’s disaggregatiedienst en energie data platform laten de ware kracht zien van hoe digitale producten een belangrijke rol kunnen spelen in de energietransitie. Met de investering van APG is NET2GRID in staat om haar activiteiten uit te breiden en haar product en diensten aan meer consumenten en verschillende markten aan te bieden. NET2GRID draagt bij aan de energietransitie en is een aantrekkelijke werkgever voor energie talenten. Ook is hun propositie internationaal schaalbaar, waardoor de oplossing ook buiten Nederland geëxporteerd kan worden.”

“We zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit van de technologie, het team van NET2GRID, en hun prestaties tot nu toe”, zegt Jurgen Hornman, Investment Director bij Shell Ventures. “NET2GRID voorziet energieleveranciers, OEM’s en zelfs banken van waardevolle AMR-gebaseerde en real-time energiedata en inzichten. Hun SaaS-aanbod is aantrekkelijk geprijsd en maakt de weg vrij voor cliënten om hun klanten beter van dienst te zijn. Vooral nu residentiële klanten onvoorspelbaarder zijn in hun dagelijkse energievraag, bijvoorbeeld door gedistribueerde energiebronnen en elektrische voertuigen, is het hebben van real-time inzichten in het energieverbruik en gedrag op een gedetailleerd niveau een cruciaal element om te slagen in de energietransitie. Deze investering speelt in op Shell’s strategy om consumenten de juiste oplossingen te bieden. Bert en zijn team hebben samengewerkt met de grootste, meest innovatieve Europese bedrijven en we kijken ernaar uit om NET2GRID te ondersteunen bij het verder opschalen in Europa en daarbuiten.”

“Wij geloven dat de technologie van NET2GRID, met name haar energie-inzichten en zelf-service platformen, energieleveranciers over de hele wereld succesvol zal blijven ondersteunen bij het betrekken van hun klanten en zal bijdragen aan een superieure verbruik efficiëntie en versnelde opschaling van gedistribueerde energiebronnen”, zegt Luís Manuel, Executive Board Member bij EDP Ventures. “We zijn verheugd deel te nemen aan de Serie B ronde van het bedrijf. Dit is opnieuw een voorbeeld van EDP’s toewijding aan het investeren en ondersteunen van snelgroeiende startups, als een belangrijke enabler voor de ontwikkeling van innovatie om de energietransitie te leiden.”

Share Button