Oneplanetcrowd haalt financiering op van Unknown Group

Unknown Group heeft een investering gedaan in Oneplanetcrowd, een toonaangevend duurzaam crowdfundingplatform. De investering behelst een strategisch partnerschap om het aanbod van financieringsmogelijkheden voor veelbelovende impactvolle ondernemingen te verruimen. Unknown wil in deze  kapitaalbehoefte bij ondernemingen voorzien via Get in the Ring : een wereldwijde startup-competitie die jaarlijks op zo’n 25.000 aanmeldingen vanuit 110 verschillende landen kan rekenen. 

Oneplanetcrowd is het grootste duurzame financieringsplatform van Nederland. Het platform brengt innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Oneplanetcrowd gaat als nieuwste onderneming in de Unknown-portefeuille verder dan alleen crowdfunding. Ze beschikken over een snelgroeiende community van meer dan 35.000 investeerders die zowel bestaan uit sociaal geëngageerde beleggers als impact- en toekomstgerichte angel-investeerders. Oneplanetcrowd is gecertificeerd B-Corp en in 2018 en 2019 door CrowdfundingCijfers.nl uitgeroepen tot marktleider in durfkapitaal.

Sinds de oprichting in 2012 door Coenraad de Vries, Laura Roosenboom en Maarten de Jong heeft het Amsterdamse financieringsplatform meer dan € 70 miljoen aan financiering opgehaald voor meer dan 250 projecten, waaronder de toonaangevende fabrikant van e-bikes VanMoof, de duurzame smartphone-ontwikkelaar Fairphone  en een onderneming uit het portfolio van Unknown Group: Saltrex, die 2019 financiering ophaalde voor de ontwikkeling van hun circulaire afvalveilingsplatform.

“Unknown en Oneplanetcrowd delen de overtuiging dat ondernemers met baanbrekende oplossingen de sleutel zijn om ’s werelds obstakels om te zetten in kansen. We waren erg onder de indruk van het succespercentage van hun projecten door de jaren heen en natuurlijk ook van de community van betrokken angel-investeerders die ze hebben opgebouwd. We zijn verheugd Oneplanetcrowd te verwelkomen in de Unknown-portfolio” zegt Hans Peddemors, Chief Investment bij Unknown.

Sinds haar oprichting in 2008 heeft Unknown Group een wereldwijd netwerk ontwikkeld op het gebied van innovatie en ondernemerschap door samen te werken met meer dan 200 bedrijfs- en overheidsorganisaties voor open innovatie en corporate venturing-activiteiten. Via de internationale startup-competitie “Get in the Ring“, vertegenwoordigd in 220 steden met jaarlijks 25.000 startup-aanvragen, verkreeg Unknown uniek inzicht in dealflows en kapitaalbehoeftes van ondernemingen over de hele wereld. De investering in Oneplanetcrowd is in lijn met en voegt toe aan de waardepropositie die Unknown deze ondernemingen biedt.

Coenraad de Vries, medeoprichter van Oneplanetcrowd: “Vanaf de eerste ontmoeting met Unknown was het duidelijk dat we heel veel raakvlakken hebben wat betreft het ondersteunen van groei bij impactondernemers. Dankzij de investering van Unknown en hun netwerk en expertise, kunnen we de groei van innovatieve MKB’s en duurzame energieprojecten verder stimuleren.”

“Bij “Get in the Ring” komen we in contact met een groot aantal veelbelovende ondernemingen met een kapitaalbehoefte. Via Oneplanetcrowd kunnen we deze ondernemingen ondersteunen en zo bijdragen aan ons gemeenschappelijke doel om een tastbare bijdrage te leveren. We kunnen zorgen voor een stabiele instroom van internationale ondernemingen op het Oneplanetcrowd-platform”, vertelt Jurgen Nieuwenhuijsen, COO van Unknown  en Managing Director van Get in the Ring.

Unknown Group is een fusie tussen VenturesOne Group en Unknown Group. Dankzij de investeringsexpertise van VenturesOne, gecombineerd met de ervaring van Unknown in bedrijfsontwikkeling en wereldwijde scouting van startups, kan Unknown veel waarde toevoegen als investeerder in Oneplanetcrowd.  Unknown Group heeft geïnvesteerd in Oneplanetcrowd via VenturesOne Investments BV, een joint venture tussen Unknown Group en European Angels Fund (EAF). EAF is een gespecialiseerde verstrekker van risicofinanciering ten behoeve van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) in heel Europa. EAF maakt deel uit van de EIB-groepm, waarvan de Europese Investeringsbank (EIB), de Europese Unie vertegenwoordigd door de Europese Commissie en een breed scala aan openbare- en particuliere banken en financiële instellingen aandeelhouders zijn.

Share Button