Pieter Schoen steekt miljoenen groeigeld in Isolatiespecialist.nl

De Rotterdamse ondernemer en investeerder Pieter Schoen steekt met zijn investeringsmaatschappij Shoe Investments enkele miljoenen in Isolatiespecialist.nl uit Moerkapelle. Schoen wil het bedrijf met het geld en zijn marketingervaring laten ‘popcornen’: in vijf jaar tijd moet de omzet verdubbelen.

Schoen was de afgelopen twee seizoenen van het tv-programma Dragons’ Den een van de meest in het oog springende investeerders. Het eerste seizoen van het programma zorgde er uiteindelijk voor dat hij benaderd werd door eigenaren Marc en Margreet Anker van Isolatiespecialist.nl. Hun 11-jarige zoontje Stefan was een grote fan van het programma en opperde om Pieter Schoen te benaderen. Het familiebedrijf, dat behalve in Moerkapelle vestigingen heeft in Barneveld en Schagen, was al een tijdje tevergeefs op zoek naar een investeerder om verder uit te breiden.

2020 was goed jaar

“We hadden een goede match met Pieter, dus we waren er snel uit”, aldus Margreet Anker. “Wij zijn de vakidioten met de technische kennis, Pieter is de ervaren marketeer en financier die ons gaat helpen groeien.” 2020 was een goed jaar voor Isolatiespecialist.nl, onder meer omdat mensen door thuiswerken meer energie verbruikten en zich dus vaker realiseerden dat ze door goede isolatie veel geld kunnen besparen.

Pieter Schoen ziet veel mogelijkheden voor het familiebedrijf dat reeds vestigingen heeft in Schagen en Barneveld. “We overwegen uit te breiden naar België, daar is nog een hoop terrein te winnen. Bovendien verstrekt de overheid daar ook subsidie, waardoor het voor consumenten aantrekkelijk is om hun huis goed te isoleren.” Ook een samenwerking met de Belgische energieleverancier Mega biedt volgens Schoen mogelijkheden om in België voet aan de grond te krijgen.

Snelst groeiende energieleverancier

Sinds drie jaar heeft Schoen een belang in deze snel groeiende Belgische energieleverancier, die inmiddels ook actief is in Frankrijk. Door autonome groei en overnames is het bedrijf sinds de oprichting vijf jaar geleden jaarlijks de snelst groeiende energieleverancier van België. Met ruim 750.000 klanten bekleedt Mega nu de vijfde plek op de Belgische energiemarkt. Pieter Schoen was medeoprichter van de Nederlandse Energiemaatschappij (NLE), die hij in 2018 met medeoprichter Harald Swinkels verkocht aan investeringsfonds Waterland.

Familiebedrijf Isolatiespecialist.nl werd in 2005 opgericht door het echtpaar Anker. De afgelopen zestien jaar groeide het bedrijf uit tot een van de grootste isolatiespecialisten van Nederland met 65 medewerkers en een omzet van meer dan elf miljoen euro. Het klantenbestand bestaat uit particuliere woningeigenaren, woningbouwverenigingen, institutionele beleggers, aannemers en verenigingen van eigenaren. Dagelijks worden tientallen woningen voorzien van vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie.

Foto: Pieter Schoen met zoon Stefan Anker

Share Button